HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Hagyományos zserbó

Az ünnepi asztal kötelező és verhetetlen dísze. Bár nem a leggyorsabban elkészíthető desszeret, de megéri vele dolgozni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1

add_recipe_default_group_title

  • 600 g liszt Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 50 g kristálycukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 250 g darált dió Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 200 g sárgabaracklekvár Hozzáadott
  • csokoládé bevonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tejből, cukorból és élesztőből készítsünk kovászt. A lisztet öntsük egy tálba, keverjünk bele egy csipet sót, majd készítsünk benne egy mélyedést. Morzsoljuk hozzá a hideg vajat és a kovászt. Gyúrjuk össze a tésztát és pihentessük egy darabig.

2. Lépés

Amig várakozunk a darált diót keverjük össze a cukorral.

3. Lépés

A tésztát 3 egyenlő részre kell osztani, és egyforma méretűre kinyújtani. Az elsőt egy tepsire fektetjük, majd megkenjük a lekvár felével és megszórjuk a dió felével. Rárakjuk a második lapunkat, óvatosan megnyomkodjuk, majd ugyanígy megkenjük és megszórjuk. Végül lefedjük a harmadik lappal.

4. Lépés

Takarjuk le, és hagyjuk pihenni további 30 percig. Közben a sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A sütőbe helyezés előtt villával megszurkáljuk a sütemény tetejét.

5. Lépés

Körülbelül 40 perc alatt aranybarnára sül.

6. Lépés

A kihűlt tortát csokibevonattal öntjük le, és hagyjuk megdermedni. Ajánlott másnap szeletelni, amikor már megpuhultak a lapok.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új