HIRDETŐ

Hamis fasírt

Imádok főzni és új recepteket kipróbálni! Ezen a héten az volt a célom, hogy megtaláljam a tökéletes vegetáriánus alternatívát azok számára, akik szeretik a fasírtot, de nem esznek húst. Meglepően jó lett a végeredmény, ízletes és laktató hamis fasírtot kreáltam a családomnak, amelyet mindenki imádni fog!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 150 g sajt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 evőkanál Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először a burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagy lábasban a burgonyát feltesszük főni, amíg meg nem puhul. Óvatosan figyeljünk rá, nehogy túlfőzzük, mert akkor a fasírtunk túl puhává válhat.

2. Lépés

Közben reszeljük le a sajtot és vágjuk apróra a petrezselymet.

3. Lépés

Amikor a burgonya megfőtt, szűrőbe öntjük és hagyjuk pár percig állni, hogy a felesleges vizet ki tudja párologtatni. Ezután a burgonyát összetörjük.

4. Lépés

A tört burgonyát, a reszelt sajtot, a tojást, a petrezselymet, sót és paprikát egy tálban összekeverjük. Ne féljünk jó alaposan összekeverni a hozzávalókat, hiszen ezáltal lesz igazán egységes ízű a hamis fasírtunk.

5. Lépés

Az így kapott masszából fasírt formájú halmokat formálunk. Ezeket forgassuk meg alaposan zsemlemorzsában. Én ezt kézzel szoktam csinálni, mert így jobban érzem a massza állagát és könnyebb dolgozni vele.

6. Lépés

Végül egy serpenyőben melegítsünk fel olajat és süssük meg a hamis fasírtokat mindkét oldalukon. Figyeljünk arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor könnyen megégnek a fasírtok.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új