Hamis fasírt
Imádok főzni és új recepteket kipróbálni! Ezen a héten az volt a célom, hogy megtaláljam a tökéletes vegetáriánus alternatívát azok számára, akik szeretik a fasírtot, de nem esznek húst. Meglepően jó lett a végeredmény, ízletes és laktató hamis fasírtot kreáltam a családomnak, amelyet mindenki imádni fog!
Hozzávalók
- 500 g burgonya
- 150 g sajt
- 2 tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- 2 evőkanál Petrezselyem
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál Paprika
- olaj a sütéshez
Eljárás
Először a burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagy lábasban a burgonyát feltesszük főni, amíg meg nem puhul. Óvatosan figyeljünk rá, nehogy túlfőzzük, mert akkor a fasírtunk túl puhává válhat.
Közben reszeljük le a sajtot és vágjuk apróra a petrezselymet.
Amikor a burgonya megfőtt, szűrőbe öntjük és hagyjuk pár percig állni, hogy a felesleges vizet ki tudja párologtatni. Ezután a burgonyát összetörjük.
A tört burgonyát, a reszelt sajtot, a tojást, a petrezselymet, sót és paprikát egy tálban összekeverjük. Ne féljünk jó alaposan összekeverni a hozzávalókat, hiszen ezáltal lesz igazán egységes ízű a hamis fasírtunk.
Az így kapott masszából fasírt formájú halmokat formálunk. Ezeket forgassuk meg alaposan zsemlemorzsában. Én ezt kézzel szoktam csinálni, mert így jobban érzem a massza állagát és könnyebb dolgozni vele.
Végül egy serpenyőben melegítsünk fel olajat és süssük meg a hamis fasírtokat mindkét oldalukon. Figyeljünk arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor könnyen megégnek a fasírtok.