HIRDETŐ

Forrás: ha11ok Pixabay

Házi kekszek lekvárral töltve

Ez a recept a családom sokéves keksz-szeretetének eredménye. A vajas tészta és az édes lekvár kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Mivel számtalanszor sütöttem már ezeket a kekszeket különböző alkalmakra, biztosíthatom, hogy mindig nagy sikert aratnak, és gyorsan eltűnnek a tányérról.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 200 g lágyított vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • Vanília kivonat ízlés szerint Hozzáadott
  • 350 g liszt Hozzáadott
  • 12 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 200 g Választás szerinti lekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A lekváros keksz sütéséhez melegítsük elő a sütőt 180 °C-os felső/alsó hőfokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Ez biztosítja, hogy a kekszek ne ragadjanak a tálcához, és sütés után könnyen kivehetők legyenek.

2. Lépés

A puha vajat a porcukorral egy nagy tálban habosra keverjük. Ezt a legjobb kézi mixerrel csinálni. Tapasztalatom szerint akkor lesz különösen habos a tészta, ha itt tényleg időt szánunk rá, és legalább öt percig keverjük a vaj-cukor keveréket.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a tojást, egy csipet sót és a vaníliakivonatot, és addig keverjük, amíg minden jól össze nem áll.

4. Lépés

Egy külön tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Fokozatosan adjuk ezeket a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, és dolgozzuk össze az egészet sima tésztává. Ha a tészta túl ragacsos, egyszerűen adjunk hozzá még egy kis lisztet.

5. Lépés

Csomagolja a tésztát fóliába, és hagyja pihenni a hűtőben kb. 20 percig. Ez a lépés megkönnyíti a tészta későbbi megmunkálását.

6. Lépés

A hűtési idő letelte után két darab sütőpapír között nyújtsa ki a tésztát. Egy kerek pogácsaszaggatóval vágjunk ki kekszeket, és helyezzük az előkészített sütőlemezre.

7. Lépés

Vágjuk ki a kekszek feléből a közepét egy kisebb kiszúró segítségével. Ez később a lekváros töltelékkel ellátott kekszek klasszikus megjelenését eredményezi.

8. Lépés

Az előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük a kekszeket, amíg enyhén aranybarnára sülnek.

9. Lépés

Hagyjuk a lekváros kekszeket teljesen kihűlni. Ezután kenje meg a lyuk nélküli kekszeket lekvárral, és helyezzen rá egy lyukas kekszet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek