HIRDETŐ

Forrás: ha11ok Pixabay

Házi kekszek lekvárral töltve

Ez a recept a családom sokéves keksz-szeretetének eredménye. A vajas tészta és az édes lekvár kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Mivel számtalanszor sütöttem már ezeket a kekszeket különböző alkalmakra, biztosíthatom, hogy mindig nagy sikert aratnak, és gyorsan eltűnnek a tányérról.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 200 g lágyított vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • Vanília kivonat ízlés szerint Hozzáadott
  • 350 g liszt Hozzáadott
  • 12 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 200 g Választás szerinti lekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A lekváros keksz sütéséhez melegítsük elő a sütőt 180 °C-os felső/alsó hőfokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Ez biztosítja, hogy a kekszek ne ragadjanak a tálcához, és sütés után könnyen kivehetők legyenek.

2. Lépés

A puha vajat a porcukorral egy nagy tálban habosra keverjük. Ezt a legjobb kézi mixerrel csinálni. Tapasztalatom szerint akkor lesz különösen habos a tészta, ha itt tényleg időt szánunk rá, és legalább öt percig keverjük a vaj-cukor keveréket.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a tojást, egy csipet sót és a vaníliakivonatot, és addig keverjük, amíg minden jól össze nem áll.

4. Lépés

Egy külön tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Fokozatosan adjuk ezeket a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, és dolgozzuk össze az egészet sima tésztává. Ha a tészta túl ragacsos, egyszerűen adjunk hozzá még egy kis lisztet.

5. Lépés

Csomagolja a tésztát fóliába, és hagyja pihenni a hűtőben kb. 20 percig. Ez a lépés megkönnyíti a tészta későbbi megmunkálását.

6. Lépés

A hűtési idő letelte után két darab sütőpapír között nyújtsa ki a tésztát. Egy kerek pogácsaszaggatóval vágjunk ki kekszeket, és helyezzük az előkészített sütőlemezre.

7. Lépés

Vágjuk ki a kekszek feléből a közepét egy kisebb kiszúró segítségével. Ez később a lekváros töltelékkel ellátott kekszek klasszikus megjelenését eredményezi.

8. Lépés

Az előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük a kekszeket, amíg enyhén aranybarnára sülnek.

9. Lépés

Hagyjuk a lekváros kekszeket teljesen kihűlni. Ezután kenje meg a lyuk nélküli kekszeket lekvárral, és helyezzen rá egy lyukas kekszet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új