HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/Strudel

Házi nyújtott rétes

Ez a hagyományos magyar rétes, amely lapokat vékony réteg margarinnal söpörve készül, majd az ízesített töltelékkel együtt összecsavarják és sütik. Finom, ropogós és nagyon ízletes!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 Gram liszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál ecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 250 ml langyos víz Hozzáadott
  • 100 Gram margarin Hozzáadott
  • 112 evőkanál liszt a szórásához Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

2 perc.
1. Lépés

Készítsük el a tésztát. A lisztet egy tálban keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a tojásokat, az ecetet és a langyos vizet. Gyúrjuk össze a tésztát, majd fedjük le és hagyjuk pihenni kb. 30 percig.

2. Lépés

Közben elkészítjük a tölteléket. Egy serpenyőben keverjük össze az almát, a cukrot, a diót és a fahéjat, majd főzzük közepes lángon kb. 10 percig, amíg az alma megpuhul.

3. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát nagyon vékonyra (kb. 1-2 mm vastagra). Kenjük meg a tészta felét egyenletesen margarinnal, majd fedjük rá a másik felét.

4. Lépés

Vágjuk ketté a tésztalemezt a hosszában. A tölteléket halmozzuk rá a tészta hosszabbik oldalán, majd fordítsuk rá a tészta rövidebbik oldalát a töltelékre. Óvatosan tekerjük fel a töltött tésztmezt, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe.

5. Lépés

Süssük 180 fokos sütőben kb. 30 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új