HIRDETŐ
Házias bakonyi sertésragu
A bakonyi sertésragu a legnépszerűbb hazai ételek egyike, és nagyot nem is lehet vele hibázni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 Fej vöröshagyma
- 1 ks Paprika
- 1 ks paradicsom
- 75 dkg sertéscomb
- 40 dkg gomba
- 1 tk Kakukkfű
- 1 tk Majoránna
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 2 tk só
- 1 l víz
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1 ek liszt
- 3 dl tejföl
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A szalonnát kiolvasztjuk, a vöröshagymával, paprikával és paradicsommal pörköltalapot készítünk. Ehhez hozzáadjuk a kockára vágott húst, kifehéredésig piritjuk, majd fűszerezzük.
2. Lépés
Felengedjük vízzel es addig főzzük, míg a hús majdnem teljesen megpuhul.
3. Lépés
Ezt követően hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megvárjuk míg összeforr és behabarjuk (egy tálban a lisztet kevés vízzel simára keverjük, hozzaadjuk a tejfölt és a ragu levével fokozatosan hőkiegyenlítjük).
4. Lépés
Lassú tűzön összeforraljuk és tálalhatjuk is, köretkent adhatunk mellé párolt rizst, tésztaféléket de nagyon finom bulgurral is.