HIRDETŐ

Házias bakonyi sertésragu

A bakonyi sertésragu a legnépszerűbb hazai ételek egyike, és nagyot nem is lehet vele hibázni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 10 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 75 dkg sertéscomb Hozzáadott
  • 40 dkg gomba Hozzáadott
  • 1 tk Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 tk Majoránna Hozzáadott
  • 1 mk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fűszerkömény Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 tk őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 3 dl tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A szalonnát kiolvasztjuk, a vöröshagymával, paprikával és paradicsommal pörköltalapot készítünk. Ehhez hozzáadjuk a kockára vágott húst, kifehéredésig piritjuk, majd fűszerezzük.

2. Lépés

Felengedjük vízzel es addig főzzük, míg a hús majdnem teljesen megpuhul.

3. Lépés

Ezt követően hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megvárjuk míg összeforr és behabarjuk (egy tálban a lisztet kevés vízzel simára keverjük, hozzaadjuk a tejfölt és a ragu levével fokozatosan hőkiegyenlítjük).

4. Lépés

Lassú tűzön összeforraljuk és tálalhatjuk is, köretkent adhatunk mellé párolt rizst, tésztaféléket de nagyon finom bulgurral is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új