HIRDETŐ

Házias bakonyi sertésragu

A bakonyi sertésragu a legnépszerűbb hazai ételek egyike, és nagyot nem is lehet vele hibázni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 10 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 75 dkg sertéscomb Hozzáadott
  • 40 dkg gomba Hozzáadott
  • 1 tk Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 tk Majoránna Hozzáadott
  • 1 mk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fűszerkömény Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 tk őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 3 dl tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A szalonnát kiolvasztjuk, a vöröshagymával, paprikával és paradicsommal pörköltalapot készítünk. Ehhez hozzáadjuk a kockára vágott húst, kifehéredésig piritjuk, majd fűszerezzük.

2. Lépés

Felengedjük vízzel es addig főzzük, míg a hús majdnem teljesen megpuhul.

3. Lépés

Ezt követően hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megvárjuk míg összeforr és behabarjuk (egy tálban a lisztet kevés vízzel simára keverjük, hozzaadjuk a tejfölt és a ragu levével fokozatosan hőkiegyenlítjük).

4. Lépés

Lassú tűzön összeforraljuk és tálalhatjuk is, köretkent adhatunk mellé párolt rizst, tésztaféléket de nagyon finom bulgurral is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek