Forrás: Pixabay
Hiteles francia klasszikus mini Quiche Lorraine
Mint a francia konyha nagy kedvelője, nagyon szeretem a Quiche Lorraine-t. Úgy döntöttem, hogy ezt a klasszikus receptet átalakítom egy harapnivalóvá, amely tökéletes partikra vagy egyszerűen csak egy ízletes snacknek. Több próbálkozás után tökéletesítettem a Mini Quiche Lorranes elkészítésének művészetét, és örömmel osztom meg Önökkel.
Hozzávalók
A kéreghez
- 2 csészék liszt
- 1⁄2 teáskanál só
- 10 EL Hideg sótlan vaj, darabokra vágva
- 1 Nagy tojássárgája
A töltelékhez
- 4 Nagy tojások
- 11⁄2 csészék Krém
- 1 csésze Reszelt Gruyere sajt
- 8 szeletek Vastag szalonna, főzve és apróra vágva
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Kezdjük a tészta héjának elkészítésével. Egy konyhai robotgépben keverjük össze a lisztet és a sót. Adjuk hozzá a hideg vajat, és pépesítsük, amíg a vaj borsó nagyságú nem lesz. Ez azért fontos, mert ez biztosítja, hogy a kéreg pelyhes legyen.
Adjuk hozzá a tojássárgáját, és pépesítsük, amíg a tészta összeáll.
Ossza a tésztát 24 egyenlő darabra, és nyomja őket mini muffinformákba. Ügyeljen arra, hogy az oldalukat felfelé nyomja, hogy mély mélyedést alakítson ki a tölteléknek. Tegyük ezeket a hűtőbe, hogy kb. 30 percig hűljenek - ez egy lényeges lépés, hogy a kéreg ne zsugorodjon össze sütés közben.
Közben készítse el a tölteléket. Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat és a tejszínt. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert így túl sok levegő kerülhet bele, ami befolyásolhatja a quiche állagát.
Keverjük bele a sajtot, a főtt szalonnát, a sót és a borsot.
Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra (375°F). Miután előmelegítettük, vegyük ki a hűtőből a tésztát. Kanalazzuk a tölteléket mindegyik tésztába, ügyelve arra, hogy a sajtot és a bacont egyenletesen osszuk el.
Süssük 25-30 percig, vagy amíg a lepénykék megdermednek és enyhén megbarnulnak. Tálalás előtt néhány percig hagyjuk hűlni.