HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hiteles francia klasszikus mini Quiche Lorraine

Mint a francia konyha nagy kedvelője, nagyon szeretem a Quiche Lorraine-t. Úgy döntöttem, hogy ezt a klasszikus receptet átalakítom egy harapnivalóvá, amely tökéletes partikra vagy egyszerűen csak egy ízletes snacknek. Több próbálkozás után tökéletesítettem a Mini Quiche Lorranes elkészítésének művészetét, és örömmel osztom meg Önökkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24

A kéreghez

  • 2 csészék liszt Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 10 EL Hideg sótlan vaj, darabokra vágva Hozzáadott
  • 1 Nagy tojássárgája Hozzáadott

A töltelékhez

  • 4 Nagy tojások Hozzáadott
  • 112 csészék Krém Hozzáadott
  • 1 csésze Reszelt Gruyere sajt Hozzáadott
  • 8 szeletek Vastag szalonna, főzve és apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük a tészta héjának elkészítésével. Egy konyhai robotgépben keverjük össze a lisztet és a sót. Adjuk hozzá a hideg vajat, és pépesítsük, amíg a vaj borsó nagyságú nem lesz. Ez azért fontos, mert ez biztosítja, hogy a kéreg pelyhes legyen.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojássárgáját, és pépesítsük, amíg a tészta összeáll.

3. Lépés

Ossza a tésztát 24 egyenlő darabra, és nyomja őket mini muffinformákba. Ügyeljen arra, hogy az oldalukat felfelé nyomja, hogy mély mélyedést alakítson ki a tölteléknek. Tegyük ezeket a hűtőbe, hogy kb. 30 percig hűljenek - ez egy lényeges lépés, hogy a kéreg ne zsugorodjon össze sütés közben.

4. Lépés

Közben készítse el a tölteléket. Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat és a tejszínt. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert így túl sok levegő kerülhet bele, ami befolyásolhatja a quiche állagát.

5. Lépés

Keverjük bele a sajtot, a főtt szalonnát, a sót és a borsot.

6. Lépés

Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra (375°F). Miután előmelegítettük, vegyük ki a hűtőből a tésztát. Kanalazzuk a tölteléket mindegyik tésztába, ügyelve arra, hogy a sajtot és a bacont egyenletesen osszuk el.

7. Lépés

Süssük 25-30 percig, vagy amíg a lepénykék megdermednek és enyhén megbarnulnak. Tálalás előtt néhány percig hagyjuk hűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek