HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hiteles francia klasszikus mini Quiche Lorraine

Mint a francia konyha nagy kedvelője, nagyon szeretem a Quiche Lorraine-t. Úgy döntöttem, hogy ezt a klasszikus receptet átalakítom egy harapnivalóvá, amely tökéletes partikra vagy egyszerűen csak egy ízletes snacknek. Több próbálkozás után tökéletesítettem a Mini Quiche Lorranes elkészítésének művészetét, és örömmel osztom meg Önökkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24

A kéreghez

  • 2 csészék liszt Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 10 EL Hideg sótlan vaj, darabokra vágva Hozzáadott
  • 1 Nagy tojássárgája Hozzáadott

A töltelékhez

  • 4 Nagy tojások Hozzáadott
  • 112 csészék Krém Hozzáadott
  • 1 csésze Reszelt Gruyere sajt Hozzáadott
  • 8 szeletek Vastag szalonna, főzve és apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük a tészta héjának elkészítésével. Egy konyhai robotgépben keverjük össze a lisztet és a sót. Adjuk hozzá a hideg vajat, és pépesítsük, amíg a vaj borsó nagyságú nem lesz. Ez azért fontos, mert ez biztosítja, hogy a kéreg pelyhes legyen.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojássárgáját, és pépesítsük, amíg a tészta összeáll.

3. Lépés

Ossza a tésztát 24 egyenlő darabra, és nyomja őket mini muffinformákba. Ügyeljen arra, hogy az oldalukat felfelé nyomja, hogy mély mélyedést alakítson ki a tölteléknek. Tegyük ezeket a hűtőbe, hogy kb. 30 percig hűljenek - ez egy lényeges lépés, hogy a kéreg ne zsugorodjon össze sütés közben.

4. Lépés

Közben készítse el a tölteléket. Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat és a tejszínt. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert így túl sok levegő kerülhet bele, ami befolyásolhatja a quiche állagát.

5. Lépés

Keverjük bele a sajtot, a főtt szalonnát, a sót és a borsot.

6. Lépés

Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra (375°F). Miután előmelegítettük, vegyük ki a hűtőből a tésztát. Kanalazzuk a tölteléket mindegyik tésztába, ügyelve arra, hogy a sajtot és a bacont egyenletesen osszuk el.

7. Lépés

Süssük 25-30 percig, vagy amíg a lepénykék megdermednek és enyhén megbarnulnak. Tálalás előtt néhány percig hagyjuk hűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új