HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hiteles görög módra pácolt csirkemell

Ez a görög stílusú csirke egy ízletes és egészséges étel, amely tele van ínycsiklandó ízekkel. A görög fűszerek, a citrom és a fokhagyma kombinációja átjárja a csirkét, így gazdag és aromás ételt kapunk. Egészséges és frissítő Tzatziki mártással kombinálva könnyen a család egyik kedvenc ételévé válik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Csont nélküli, bőr nélküli csirkemell Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • Egy citrom leve Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Tzatziki szósz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze az olívaolajat, a felaprított fokhagymát, a citromlevet, a szárított oregánót, a szárított bazsalikomot, a szárított kakukkfüvet, a sót és a borsot. Keverjük jól össze.

2. Lépés

Adja hozzá a csirkemellet a keverékhez, és jól kenje be a páccal. Hagyja állni egy órán át, vagy ha lehet, egy éjszakán át a hűtőszekrényben.

3. Lépés

Melegítsük elő a grillt vagy egy serpenyőt közepes lángon, tegyük bele a csirkét, és süssük mindkét oldalát körülbelül 6-7 percig, vagy amíg a belseje már nem lesz rózsaszínű.

4. Lépés

Tálalja a grillezett csirkét egy nagy adag Tzatziki mártással a tetején, és élvezze a görög stílusú csirkét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új