Forrás: Pixabay
Hiteles görög módra pácolt csirkemell
Ez a görög stílusú csirke egy ízletes és egészséges étel, amely tele van ínycsiklandó ízekkel. A görög fűszerek, a citrom és a fokhagyma kombinációja átjárja a csirkét, így gazdag és aromás ételt kapunk. Egészséges és frissítő Tzatziki mártással kombinálva könnyen a család egyik kedvenc ételévé válik.
Hozzávalók
- 4 Csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- Egy citrom leve
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- só és bors ízlés szerint
- Tzatziki szósz
Eljárás
Egy nagy tálban keverje össze az olívaolajat, a felaprított fokhagymát, a citromlevet, a szárított oregánót, a szárított bazsalikomot, a szárított kakukkfüvet, a sót és a borsot. Keverjük jól össze.
Adja hozzá a csirkemellet a keverékhez, és jól kenje be a páccal. Hagyja állni egy órán át, vagy ha lehet, egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
Melegítsük elő a grillt vagy egy serpenyőt közepes lángon, tegyük bele a csirkét, és süssük mindkét oldalát körülbelül 6-7 percig, vagy amíg a belseje már nem lesz rózsaszínű.
Tálalja a grillezett csirkét egy nagy adag Tzatziki mártással a tetején, és élvezze a görög stílusú csirkét.