Forrás: Pixabay
Hiteles vietnami csirke zöldség keverés sült
Ez a vibráló és ízgazdag vietnami rántott étel megbízható társa minden otthoni szakács repertoárjának. A zöldségek bőséges színei nemcsak esztétikai élvezetet nyújtanak, hanem hatalmas egészségügyi előnyökkel is járnak.
Hozzávalók
- 2 Közepes méretű csirkemell (vegán változathoz használhat tofut is)
- 1 Paprika, szeletelve
- 1 Hagyma, vékonyan felszeletelve
- 2 Sárgarépa, julienned
- 200 g cukorborsó
- 200 g Bébikukorica
- 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 2 EL Növényi olaj
- 1 evőkanál Kukoricakeményítő
- 1 evőkanál Halszósz (szójaszósz a vegán változathoz)
- 2 EL Osztrigaszósz (vegán osztrigaszósz a vegán változathoz)
- 1 evőkanál Cukor
- só és bors ízlés szerint
- Friss koriander a tálaláshoz
Eljárás
Kezdje a csirkemell szárításával és vékony szeletekre vágásával. Könnyebb vékonyra szeletelni a csirkét, ha az részben fagyott.
Ezután a csirkedarabokat enyhén forgassa meg egy evőkanál kukoricakeményítőben. Ez a kis trükk segít abban, hogy a csirke puha és nedves maradjon a kevergetve sütés során.
Melegítsünk fel egy wokot vagy nagy serpenyőt közepesen magas hőfokon. Ha felforrósodott, adjuk hozzá a növényi olajat.
Adja hozzá a vékonyra szeletelt csirkedarabokat, és kevergetve süsse 4-5 percig, vagy amíg megbarnul. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, mert megkeményedhet.
Vegye ki a csirkét a wokból, és tegye félre.
Ezután adjuk hozzá a fokhagymát ugyanabba a wokba, és kevergetve süssük, amíg illatos nem lesz. Vigyázzunk a hőre, nehogy megégjen a fokhagyma.
Adja hozzá a hagymát, paprikát, sárgarépát, cukorborsót és bébikukoricát. Ismét 5-7 percig kevergetve sütjük, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak, de még mindig megőrzik ropogósságukat.
Közben egy tálban keverje össze a halszószt, az osztrigaszószt, a cukrot, valamint egy csipetnyi sót és borsot, hogy elkészítse a kevergetve sült szószt.
Most tegye vissza a főtt csirkét a wokba, öntse rá a szószt, és keverje jól össze, hogy minden egyenletesen bevonja.
Kóstolja meg, és ha szükséges, állítsa be a fűszerezést.
Végül tálalás előtt friss korianderrel szórja meg a sült krumplit. Ez pikánsabbá teszi az ételt, és szépen kiegészíti az ízeket.