Forrás: Pixabay: medamedia
Hogyan kell főzni a tökéletes párolt sertéshús párolt sertéshús
A párolt pörkölt sertéshús egy klasszikus kényelmi étel, amely tökéletes családi vacsorára, főzőcskézésre vagy elegáns partira.
Hozzávalók
- 4 lb sertéslapocka
- 2 evőkanál olívaolaj
- só és bors
- 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 Nagy hagyma, apróra vágva
- 2 csészék Tyúkhúsleves
- 1 csésze Barbecue szósz
- 1⁄2 csésze Almaecet
- 1⁄4 csésze Barna cukor
- 2 evőkanál Worcestershire szósz
- 2 teáskanál Füstölt paprika
Eljárás
Kezdjük a sertéslapocka sóval és borssal való fűszerezésével. Győződjön meg róla, hogy bőségesen fűszerezze a maximális íz érdekében. Higgye el, nem akarja megspórolni ezt a lépést.
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy holland sütőben vagy fazékban közepesen magas hőfokon. Tegye bele a sertéslapockát, és pirítsa meg minden oldalról, amíg szép barna kérget nem kap. Ez körülbelül 15 percet vesz igénybe, és nagyban fokozza az ízét.
Ezután vegye ki a sertéshúst, és tegye félre. Most tegye a fokhagymát és a hagymát a lábasba, és párolja őket, amíg megpuhulnak és kissé aranyszínűre pirulnak. Ez általában körülbelül 5 percet vesz igénybe.
Most itt az ideje, hogy elkészítsük a párolófolyadékot. Keverje össze a csirkelevest, a barbecue szószt, az almaecetet, a barna cukrot, a Worcestershire szószt és a füstölt paprikát a lábosban. Forralja fel a keveréket.
Tegye vissza a megpirított sertéshúst a fazékba, ügyelve arra, hogy a lehető legjobban ellepje a folyadék. Ne feledje, hogy az egyenletes főzés a kulcsa a puhább, szaftosabb sertéshúsnak.
Fedjük le az edényt, és hagyjuk főni alacsony hőfokon körülbelül 7-8 órán át. Amikor elkészült, a sertéshúsnak hihetetlenül puhának kell lennie, és két villával könnyen szét lehet húzni.
Végül, tálalás előtt, ha szükséges, módosíthatja a fűszerezést, és összekeverheti a felaprított sertéshúst a fazékban maradt mártással. Ez biztosítja, hogy a hús átvegye a párolófolyadék minden fantasztikus ízét.