HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hogyan készítsünk egyszerű sajtos gombás és spenótos quiche-t?

A gombás-spenótos quiche egy kiadós, laktató étel, amely tökéletes villásreggelire, ebédre vagy vacsorára. Gazdag, krémes, és tele van tápláló összetevőkkel, például gombával és spenóttal. A vajas kéreg a sós töltelékkel kombinálva minden egyes falatot abszolút élménnyé tesz. Melegen, hidegen vagy szobahőmérsékleten is tálalhatod, és a nap bármely szakában tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 Kész tészta tészta Hozzáadott
  • 2 csészék Friss spenótlevél Hozzáadott
  • 1 csésze Gombát, felszeletelve Hozzáadott
  • 4 Nagy tojások Hozzáadott
  • 1 csésze Tejszínt Hozzáadott
  • 1 csésze Reszelt gouda sajt Hozzáadott
  • 12 csésze Reszelt cheddar sajt Hozzáadott
  • 12 hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál Vaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

2. Lépés

Tekerje ki a tésztát, és helyezze egy quiche- vagy tortaformába, vágja le a felesleget, és villával szurkálja meg az alját.

3. Lépés

A tésztát 10-15 percig vakon sütjük, majd kivesszük a sütőből és félretesszük.

4. Lépés

Egy serpenyőben közepes lángon olvaszd meg a vajat, és párold meg benne a hagymát, a fokhagymát és a gombát, amíg megpuhul.

5. Lépés

Adjuk hozzá a spenótleveleket, és főzzük, amíg megfonnyadnak. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tegyük félre ezt a keveréket kihűlni.

6. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a tojásokat, a tejszínt és a sajtokat. Ezt keverjük össze a kihűlt spenótos-gombás keverékkel.

7. Lépés

Öntse a tojásos keveréket az elősütött tésztahéjba.

8. Lépés

Helyezze a quiche-t a sütőbe, és süsse 35-40 percig, vagy amíg a töltelék meg nem szilárdul, és a teteje aranyszínű nem lesz.

9. Lépés

Vegye ki a sütőből, és hagyja kissé kihűlni, mielőtt szeletekre vágja és tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új