HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Hogyan készítsünk pelyhes mályvacukrot szirup nélkül?

Ez a recept egyszerűen elkészíthető, nem igényel szirupot, és a mályvacukor íze ugyanolyan finom, mint a bolti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24
  • 3 EL Zselatin Hozzáadott
  • 12 csésze Hideg víz Hozzáadott
  • 112 csészék Kristálycukor Hozzáadott
  • 1 csésze Víz (további) Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 14 csésze kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 14 csésze porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Kezdje a zselatin és 1/2 csésze hideg víz összekeverésével egy nagy keverőtálban. Hagyja állni, amíg elkészíti a cukoroldatot. Azzal, hogy hagyja a zselatint kikelni, biztosítja, hogy a végtermék lágyabb állagú legyen.

2. Lépés

Közepes lángon keverjük össze a kristálycukrot és 1 csésze vizet egy lábasban. Keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne essünk kísértésbe, hogy siettessük ezt a lépést; a türelem kulcsfontosságú a tökéletes textúra eléréséhez.

3. Lépés

Forraljuk fel a cukoroldatot, és hagyjuk főni körülbelül 15 percig. Ügyeljen a hőszabályozásra, mivel az oldat felforrhat, ha nem figyeljük.

4. Lépés

Ha a cukoroldat elkészült, óvatosan öntse rá a zselatinra, és kezdje el alacsony fordulatszámon elektromos keverővel verni.

5. Lépés

Fokozatosan növelje a keverő sebességét nagy sebességre körülbelül egy perc elteltével, és addig keverje, amíg a keverék átlátszatlan és sűrű nem lesz. Ha ezt az utasítás szerint csinálod, biztosíthatod, hogy a mályvacukrok könnyűek és habosak legyenek.

6. Lépés

Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és addig keverjük, amíg teljesen be nem keveredik. Az autentikus házi íz a vanília hozzáadásával mutatkozik meg igazán.

7. Lépés

Porítsunk be egy négyzet alakú sütőformát kukoricakeményítő és porcukor keverékével. Ez segít megakadályozni, hogy a mályvacukor a tálhoz tapadjon.

8. Lépés

Öntse a mályvacukros keveréket a tálba, és hagyja megdermedni legalább 2 órán át, vagy amíg megszilárdul. Ellenálljon a kísértésnek, hogy siettesse ezt a folyamatot, mivel a tökéletes textúrát a pillecukor biztosítja.

9. Lépés

Ha megdermedt, vágja négyzetekre a mályvacukrot, és porolja be őket a kukoricakeményítő és porcukor keverékével, hogy ne ragadjanak össze.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Ebéd

2588 receptek

Mascarpone

141 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek