Forrás: Freepik
Hogyan készítsünk pelyhes mályvacukrot szirup nélkül?
Ez a recept egyszerűen elkészíthető, nem igényel szirupot, és a mályvacukor íze ugyanolyan finom, mint a bolti.
Hozzávalók
- 3 EL Zselatin
- 1⁄2 csésze Hideg víz
- 11⁄2 csészék Kristálycukor
- 1 csésze Víz (további)
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1⁄4 csésze kukoricakeményítő
- 1⁄4 csésze porcukor
Eljárás
Kezdje a zselatin és 1/2 csésze hideg víz összekeverésével egy nagy keverőtálban. Hagyja állni, amíg elkészíti a cukoroldatot. Azzal, hogy hagyja a zselatint kikelni, biztosítja, hogy a végtermék lágyabb állagú legyen.
Közepes lángon keverjük össze a kristálycukrot és 1 csésze vizet egy lábasban. Keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne essünk kísértésbe, hogy siettessük ezt a lépést; a türelem kulcsfontosságú a tökéletes textúra eléréséhez.
Forraljuk fel a cukoroldatot, és hagyjuk főni körülbelül 15 percig. Ügyeljen a hőszabályozásra, mivel az oldat felforrhat, ha nem figyeljük.
Ha a cukoroldat elkészült, óvatosan öntse rá a zselatinra, és kezdje el alacsony fordulatszámon elektromos keverővel verni.
Fokozatosan növelje a keverő sebességét nagy sebességre körülbelül egy perc elteltével, és addig keverje, amíg a keverék átlátszatlan és sűrű nem lesz. Ha ezt az utasítás szerint csinálod, biztosíthatod, hogy a mályvacukrok könnyűek és habosak legyenek.
Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és addig keverjük, amíg teljesen be nem keveredik. Az autentikus házi íz a vanília hozzáadásával mutatkozik meg igazán.
Porítsunk be egy négyzet alakú sütőformát kukoricakeményítő és porcukor keverékével. Ez segít megakadályozni, hogy a mályvacukor a tálhoz tapadjon.
Öntse a mályvacukros keveréket a tálba, és hagyja megdermedni legalább 2 órán át, vagy amíg megszilárdul. Ellenálljon a kísértésnek, hogy siettesse ezt a folyamatot, mivel a tökéletes textúrát a pillecukor biztosítja.
Ha megdermedt, vágja négyzetekre a mályvacukrot, és porolja be őket a kukoricakeményítő és porcukor keverékével, hogy ne ragadjanak össze.