HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hortobágyi palacsinta recept

Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni a hortobágyi palacsintát és a tölteléket, az összeállítástól a tálalásig. Kezdjünk is hozzá!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 40 dkg sertés vagy borjúcomb Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 4 ek olaj Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 15 dkg liszt Hozzáadott
  • 5 ks tojás Hozzáadott
  • 4 dl tej Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A húst megmossuk és kis kockákra vágjuk. Finomra vágjuk a hagymát, karikázzuk a zöldpaprikát és negyedeljük a paradicsomot.

2. Lépés

A hagymát 2 evőkanál olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, és nagy lángon megpirítjuk.

3. Lépés

Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá pirospaprikát, zöldpaprikát, paradicsomot és ízlés szerint sózzuk. Pároljuk puhára, lefedve 25-30 percig.

4. Lépés

A lisztet, a tojást, a sót összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk a tejet és a 2 evőkanál olajat. 30 percig pihentetjük, majd készítünk 12 palacsintát. Tartsd melegen.

5. Lépés

Vegyük ki a húst a léből és vágjuk apró darabokra vagy daráljuk le. A főzőlével elkeverünk 3 deci tejfölt, és a húshoz adjuk, hogy kenhető keveréket kapjunk.

6. Lépés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kenjük meg a palacsintákat húskeverékkel, majd tekerjük fel és helyezzük őket egy tűzálló tálba. Öntsük rá a maradék tejfölös-paprikás szószt, és melegítsük a sütőben legalább 10 percig.

7. Lépés

Meglocsoljuk a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek