HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hortobágyi palacsinta recept

Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni a hortobágyi palacsintát és a tölteléket, az összeállítástól a tálalásig. Kezdjünk is hozzá!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 40 dkg sertés vagy borjúcomb Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 4 ek olaj Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 15 dkg liszt Hozzáadott
  • 5 ks tojás Hozzáadott
  • 4 dl tej Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A húst megmossuk és kis kockákra vágjuk. Finomra vágjuk a hagymát, karikázzuk a zöldpaprikát és negyedeljük a paradicsomot.

2. Lépés

A hagymát 2 evőkanál olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, és nagy lángon megpirítjuk.

3. Lépés

Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá pirospaprikát, zöldpaprikát, paradicsomot és ízlés szerint sózzuk. Pároljuk puhára, lefedve 25-30 percig.

4. Lépés

A lisztet, a tojást, a sót összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk a tejet és a 2 evőkanál olajat. 30 percig pihentetjük, majd készítünk 12 palacsintát. Tartsd melegen.

5. Lépés

Vegyük ki a húst a léből és vágjuk apró darabokra vagy daráljuk le. A főzőlével elkeverünk 3 deci tejfölt, és a húshoz adjuk, hogy kenhető keveréket kapjunk.

6. Lépés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kenjük meg a palacsintákat húskeverékkel, majd tekerjük fel és helyezzük őket egy tűzálló tálba. Öntsük rá a maradék tejfölös-paprikás szószt, és melegítsük a sütőben legalább 10 percig.

7. Lépés

Meglocsoljuk a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új