Forrás: Pixabay
Hortobágyi palacsinta recept
Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni a hortobágyi palacsintát és a tölteléket, az összeállítástól a tálalásig. Kezdjünk is hozzá!
Hozzávalók
- 40 dkg sertés vagy borjúcomb
- 1 ks hagyma
- 4 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- só
- 15 dkg liszt
- 5 ks tojás
- 4 dl tej
- 1 dl tejföl
- Petrezselyem
Eljárás
A húst megmossuk és kis kockákra vágjuk. Finomra vágjuk a hagymát, karikázzuk a zöldpaprikát és negyedeljük a paradicsomot.
A hagymát 2 evőkanál olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, és nagy lángon megpirítjuk.
Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá pirospaprikát, zöldpaprikát, paradicsomot és ízlés szerint sózzuk. Pároljuk puhára, lefedve 25-30 percig.
A lisztet, a tojást, a sót összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk a tejet és a 2 evőkanál olajat. 30 percig pihentetjük, majd készítünk 12 palacsintát. Tartsd melegen.
Vegyük ki a húst a léből és vágjuk apró darabokra vagy daráljuk le. A főzőlével elkeverünk 3 deci tejfölt, és a húshoz adjuk, hogy kenhető keveréket kapjunk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kenjük meg a palacsintákat húskeverékkel, majd tekerjük fel és helyezzük őket egy tűzálló tálba. Öntsük rá a maradék tejfölös-paprikás szószt, és melegítsük a sütőben legalább 10 percig.
Meglocsoljuk a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítjük. Azonnal tálaljuk.