Forrás: YelenaYemchuk from Getty Images
Húsgombócok paradicsomszószban
A paradicsomszószos húsgombócok egyike azoknak az ételeknek, amelyek minden ínyencnek ízlenek. A puha darált hús, a paradicsomszósz és a különböző fűszerek kombinációja igazi csemegévé teszi ezt az ételt. Próbálja ki, és nem fog csalódni!
Hozzávalók
- 500 g Darált hús (marha- vagy sertéshús)
- 2 db Vöröshagyma
- 4 Szegfűszeg Fokhagyma
- 500 g Paradicsom konzervdobozban
- 1 EK paradicsomsűrítmény
- 1 EK Cukor
- só és bors ízlés szerint
- 1 EK sima liszt
- 1 tojás
- 1 Kötet Petrezselyem
- 2 Kanálok Olajok
Eljárás
Először készítsük el a golyókhoz való húskeveréket. Keverjük össze a darált húst sóval, borssal és liszttel. Adjunk hozzá finomra vágott hagymát és fokhagymagerezdeket is, amelyeket előzőleg összepréseltem.
Öntse a tojást a keverékhez, és keverje össze az egészet alaposan. A kész keverékből formázzunk golyókat, amelyeknek hasonló méretűnek kell lenniük, hogy egyenletesen süljenek meg.
Tegye a húsgombócokat a forró olajba, és mindkét oldalukat süsse aranybarnára. Ezután vegyük ki őket, és hagyjuk pihenni egy konyhai papírral borított tányéron, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Ugyanabban a serpenyőben, ahol a golyókat pirítottuk, adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, a paradicsomsűrítményt, a cukrot és ízlés szerint sót és borsot. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.
Hagyjuk a mártást alacsony hőfokon kb. 15 percig pezsegni. Ezután tegye vissza a húsgombócokat, és hagyja, hogy további 15 percig főjenek a mártásban.
Tálalja a paradicsomszószos húsgombócokat sült krumplival vagy főtt burgonyával. Én személy szerint jobban szeretem a sült krumplit, amely tökéletesen magába szívja a paradicsomszószt, és az egész ételnek megfelelő ízt ad.