Forrás: Pixabay
Igazi magyar Kukoricafőzelék
A kukoricafőzelék igazi magyar hagyományos étel, amely gyors és egyszerű elkészíteni. Paradicsommal és pirospaprikával ízesített, krémes kukorica besamellel készül. Ez az étel nem igényel sok előkészületet, és tökéletes választás egy gyors és ízletes ebédre.
Hozzávalók
- 500 g mirelit vagy konzerv kukorica
- 1 Közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 200 ml tej
- só, bors
- krumpli vagy rizs a tálaláshoz
Eljárás
Felhevítjük az olajat egy nagy serpenyőben, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát. Addig pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul. Ekkor hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát is.
Amikor a hagyma üveges lett, hozzáadjuk a kukoricát. Pároljuk 2-3 percig, majd szórjuk rá a pirospaprikát.
Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük, majd felöntjük a tejjel. Sóval, borssal ízesítjük, majd addig főzzük, míg a leves be nem sűrűsödik.
Tálalhatjuk krumplival vagy rizzsel, és opcionálisan tejföllel is.