HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Igazi magyar Kukoricafőzelék

A kukoricafőzelék igazi magyar hagyományos étel, amely gyors és egyszerű elkészíteni. Paradicsommal és pirospaprikával ízesített, krémes kukorica besamellel készül. Ez az étel nem igényel sok előkészületet, és tökéletes választás egy gyors és ízletes ebédre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g mirelit vagy konzerv kukorica Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál napraforgó olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • krumpli vagy rizs a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Felhevítjük az olajat egy nagy serpenyőben, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát. Addig pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul. Ekkor hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát is.

2. Lépés

Amikor a hagyma üveges lett, hozzáadjuk a kukoricát. Pároljuk 2-3 percig, majd szórjuk rá a pirospaprikát.

3. Lépés

Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük, majd felöntjük a tejjel. Sóval, borssal ízesítjük, majd addig főzzük, míg a leves be nem sűrűsödik.

4. Lépés

Tálalhatjuk krumplival vagy rizzsel, és opcionálisan tejföllel is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új