HIRDETŐ
Forrás: Canva
Isteni diós sütemény
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 200 g liszt
- 100 g vaj
- 50 g cukor
- 1 tojás
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 200 g darált diófélék
- 1 teáskanál szódabikarbóna
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd készítsünk elő egy 23x33 cm-es sütőpapírt, amelyet kibélelünk a sütőlapra.
2. Lépés
Daráljuk le a diót finomra, majd keverjük össze a liszttel és a sütőporral.
3. Lépés
A vajat és a cukrot egy közepes méretű tálban keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojásokat egyenként, és alaposan keverjük össze mindegyik után.
4. Lépés
Adjuk hozzá a vanília kivonatot és a csipet sót, majd adjuk hozzá a diós-liszt keveréket. Keverjük össze, amíg egyenletesen el nem oszlik a tészta.
5. Lépés
Öntsük a tésztát a sütőpapírra, majd helyezzük a sütőbe és süssük 45-50 percig, vagy amíg a sütemény aranybarnára sül és a közepébe tűt szúrva tiszta lesz.
6. Lépés
Hűtsük le a süteményt, majd szeleteljük fel és tálaljuk.
Legalább ne kellene fojton lapozni