HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Pexels

Isteni kókuszos bejgli

Minden évben elkészítem a családom számára ezt a finom kókuszos bejglit karácsonykor. Az évek során kifinomult a technikám, és rengeteg apró trükköt és hasznos tippet gyűjtöttem össze, hogy milyen a tökéletes bejgli! Különlegessé teszi ezt a receptet a kókuszos töltelék, ami igazán izgalmas ízt kölcsönöz a klasszikusnak is mondható bejglinek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • Pár csepp vanília aroma Hozzáadott
  • 200 g darált kókusz Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 5 evőkanál rum Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Első lépésként az élesztőt felfuttatjuk a tejben, ebbe belekeverjük a cukrot és a vajat is. Fontos, hogy a tej ne legyen túl forró, ezt a hibát én is elkövettem már néhány alkalommal, ezért érdemes előzetesen letesztelni a hőmérsékletet!

2. Lépés

A liszthez hozzáadjuk a tojást, sót, vanília aromát és az élesztőt tartalmazó tejes keveréket. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, ami egy sima, könnyen formázható tésztának kell lennie. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis lisztet.

3. Lépés

A tésztát lefedve, meleg helyen hagyjuk kelni 1 órát. Ez alatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket. A darált kókuszt összekeverjük a porcukorral, a rummal és a reszelt citromhéjjal.

4. Lépés

Az óra letelte után a tésztát lisztezett felületen durván fél centi vastagságúra nyújtjuk. Rákenjük a kókuszos tölteléket és óvatosan feltekerjük a tésztát.

5. Lépés

A bejglit letakarjuk és még 30 percig kelesztjük. Addig előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A bejglit 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Én szoktam még tojással lekenni a tetejét, hogy szép fényes legyen

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új