HIRDETŐ
Forrás: Canva
Ízletes Pavlova
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 4 tojásfehérje
- 250 g cukor
- 1 teáskanál ecet
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál csapott őrölt kukoricakeményítő
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál csapott só
- 200 ml habtejszín
- 2 ek cukor
- a friss gyümölcsök díszítéshez pl áfonya
- málna
- szezonális gyümölcsök
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, és béleljük ki a sütőpapírral egy nagyobb tepsit.
2. Lépés
A tojásfehérjeit verjük kemény habbá, és fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, miközben tovább verjük.
3. Lépés
Adjuk hozzá az ecetet, vaníliakivonatot, kukoricakeményítőt, citromlevet és sót, és tovább verjük, míg az összes hozzávaló homogén állagú lesz.
4. Lépés
A tésztát óvatosan öntsük a készített tepsibe, és alakítsunk belőle egy kör alakot.
5. Lépés
Süssük a pavlovát 60-70 percig, majd hagyjuk hűlni a sütőben, mielőtt kivesszük.
6. Lépés
Közben a habtejszínt verjük kemény habbá, hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot, és a pavlova tetejére halmozzuk.
7. Lépés
Díszítsük friss gyümölcsökkel.