HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Ízletes rebarbara lekvár

Amint rátalálunk a rebarbarára egyből főzzük be gyorsan, hogy sokáig élvezhessük az aromáit.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g rebarbara Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 150 ml víz Hozzáadott
  • bors kardamom Hozzáadott
  • 1 ek limelé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A rebarbarákat megmossuk, majd apró darabkákra szeleteljük. Egy kisebb lábasba elkezdjük melegíteni.

2. Lépés

Hozzáadjuk a cukrot, jól összekeverjük, majd mehet hozzá a víz. Közepes lángon minimum 10 percig főzzük.

3. Lépés

Hozzáadhatjuk az őrölt fekete borsot, az őrölt kardamomot, és egy kevés lime vagy citrom levét.

4. Lépés

Tovább főzzük, majd amikor a rebarbara már teljesen szétfőtt, a lekvár pedig szép sűrű, levehetjük a tűzről.

5. Lépés

Töltsük őket kis, fertőtlenített üvegcsékbe, majd fordítsuk fejjel lefelé, esetleg hűtsük ki dunsztban.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új