HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Ízletes rebarbara lekvár
Amint rátalálunk a rebarbarára egyből főzzük be gyorsan, hogy sokáig élvezhessük az aromáit.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 400 g rebarbara
- 80 g cukor
- 150 ml víz
- bors kardamom
- 1 ek limelé
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A rebarbarákat megmossuk, majd apró darabkákra szeleteljük. Egy kisebb lábasba elkezdjük melegíteni.
2. Lépés
Hozzáadjuk a cukrot, jól összekeverjük, majd mehet hozzá a víz. Közepes lángon minimum 10 percig főzzük.
3. Lépés
Hozzáadhatjuk az őrölt fekete borsot, az őrölt kardamomot, és egy kevés lime vagy citrom levét.
4. Lépés
Tovább főzzük, majd amikor a rebarbara már teljesen szétfőtt, a lekvár pedig szép sűrű, levehetjük a tűzről.
5. Lépés
Töltsük őket kis, fertőtlenített üvegcsékbe, majd fordítsuk fejjel lefelé, esetleg hűtsük ki dunsztban.