HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Ízletes vegán lencse pásztor pite

Ez a vegán pásztorpite egy kiadós, kényelmes klasszikus, amely hús- és tejmentes, de ugyanolyan ízletes és laktató!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
7
  • 1 csésze Zöld lencse Hozzáadott
  • 2 csészék Zöldségleves Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Nagy hagyma, kockára vágva Hozzáadott
  • 2 Sárgarépa, meghámozva és kockára vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 csészék Kockára vágott gomba Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű Hozzáadott
  • 1 teáskanál Szárított rozmaring Hozzáadott
  • Só és fekete bors, ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 EL paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 csésze Fagyasztott borsó Hozzáadott
  • 1 csésze Fagyasztott kukorica Hozzáadott
  • 1 Batch Vegán burgonyapüré (négy nagy burgonya, meghámozva, megfőzve és pürésítve, három evőkanál vegán vajjal, negyed csésze cukrozatlan mandulatejjel és ízlés szerint sóval). Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

85 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy főzés előtt legalább egy órán át öblítjük és áztatjuk a zöldlencsét. Úgy tapasztaltam, hogy a beáztatott lencse jobban megtartja az alakját főzés közben - ez jó tipp, ha jó állagú pitét szeretne.

2. Lépés

Ezután egy nagy fazékban forralja fel a lencsét és a zöldséglevest közepesen magas hőfokon. Csökkentse a hőfokot alacsonyra, fedje le, és hagyja főni körülbelül 25-30 percig, amíg a lencse megpuhul. Csöpögtessük le a felesleges folyadékot.

3. Lépés

Amíg a lencse fő, egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát, és pároljuk, amíg a hagyma áttetszővé válik - körülbelül 7-8 percig. Itt a lassú és mérsékelt hőkezelési eljárás kulcsfontosságú, hogy a hagyma és a sárgarépa karamellizált, édes ízt kapjon.

4. Lépés

Keverje bele a gombát, a kakukkfüvet, a rozmaringot, egy csipet sót és borsot, és főzze tovább, amíg a gomba meg nem barnul, még körülbelül 5 percig.

5. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsompürét a serpenyőbe, és főzzük még 2 percig. A paradicsompaszta fanyar gazdagságot kölcsönöz az ételnek.

6. Lépés

Ha megfőtt, a párolt zöldségeket a lencsével, a borsóval és a kukoricával egy nagy keverőtálban összekeverjük.

7. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Egy nagy tepsiben egyenletesen oszlassuk el a lencse- és zöldségkeveréket.

8. Lépés

Óvatosan terítse a burgonyapürét a lencsés keverékre. Általában villával szoktam csúcsokat képezni a burgonyán - ezek a részek ropogósak és aranyszínűek lesznek a sütőben, ami gyönyörű textúrát ad a pitének.

9. Lépés

Az előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a burgonya aranyszínű lesz, és a töltelék buborékos lesz.

10. Lépés

Tálalás előtt néhány percig hagyja pihenni a pásztortarhonyát. Ez a lépés lehetővé teszi az ízek további összeolvadását, és megkönnyíti a tálalást.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új