HIRDETŐ

Jégkrém házilag

Rendkívül egszerű és ízletes házi jégkrém recept, amely tökéletes választás a meleg nyári napokra. A krémes és fagyos textúra garantáltan elnyeri majd mindenki tetszését.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 ml tejszín Hozzáadott
  • 200 ml teljes tej Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje vagy Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Opcionális ízesítők (például gyümölcsdarabok, kakaópor ledarált dió) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

360 perc.
1. Lépés

Egy közepes méretű lábasban keverük össze a tejszínt, tejet, cukrot és vaníliát.

2. Lépés

A keveréket közepes hőmérsékleten melegítsük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forraljuk!

3. Lépés

Ha a cukor feloldódott, vegyük le a lábast a tűzhelyről, és hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Lépés

Ha a keverék már kihűlt, öntsük egy zárható edénybe, maj tegyük fagyasztóba.

5. Lépés

Óránként kivesszük az edényt a fagyasztóból, és alaposan keverjük át a jégkrémet, hogy ne alakuljanak ki jégristályok. Ezt ismételjük meg legalább 2-3 alkalommal.

6. Lépés

Ha már elértük a kívánt krémes textúrát, a jégkrémet tálalhatjuk. Opcionálisan hozzáadhatunk ízesítket a jégkrémhez, mint például gyümölcsdarabokat vagy ledarált diót.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új