Jégkrém házilag
Rendkívül egszerű és ízletes házi jégkrém recept, amely tökéletes választás a meleg nyári napokra. A krémes és fagyos textúra garantáltan elnyeri majd mindenki tetszését.
Hozzávalók
- 500 ml tejszín
- 200 ml teljes tej
- 150 g cukor
- 1 vaníliarúd kikapart belseje vagy
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Opcionális ízesítők (például gyümölcsdarabok, kakaópor ledarált dió)
Eljárás
Egy közepes méretű lábasban keverük össze a tejszínt, tejet, cukrot és vaníliát.
A keveréket közepes hőmérsékleten melegítsük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forraljuk!
Ha a cukor feloldódott, vegyük le a lábast a tűzhelyről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha a keverék már kihűlt, öntsük egy zárható edénybe, maj tegyük fagyasztóba.
Óránként kivesszük az edényt a fagyasztóból, és alaposan keverjük át a jégkrémet, hogy ne alakuljanak ki jégristályok. Ezt ismételjük meg legalább 2-3 alkalommal.
Ha már elértük a kívánt krémes textúrát, a jégkrémet tálalhatjuk. Opcionálisan hozzáadhatunk ízesítket a jégkrémhez, mint például gyümölcsdarabokat vagy ledarált diót.