Forrás: Pixabay
Jellegzetes Babos zakuszka
A Babos zakuszka egy ízletes, magyaros jellegzetesség, mely az egész éven át tartósítható és szinte minden húsféle mellé kiváló köret. Paradicsomból, paprikából és babról készült ízletes étek, amit nem csak télen lehet élvezni.
Hozzávalók
- 500 g száraz bab
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g paradicsom
- 500 g Paprika
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál tengeri só
- 1⁄2 teáskanál őrölt bors
Eljárás
Első lépésként a babot egy éjszakára áztassuk be.
Másnap jól öblítsük át, majd tegyük fel főni annyi vízbe, ami ellepi. Amint a bab megpuhult, szűrjük le.
A hagymát vágjuk apró kockákra, majd dinszteljük meg az olajon. Amikor szép üveges lett, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a karikára vágott paprikát. Ezt követően jöhet hozzá a paradicsom, amit szintúgy kockára vágunk.
Jól keverjük össze a zöldségeket, és szórjuk meg fűszerpaprikával. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd öntsük hozzá a lecsöpögtetett babot. Fedjük le, és lassú tűzön pároljuk kb. 1 órán keresztül, míg az összes zöldség megpuhul.
Ha már kellően összeértek az ízek, hagyjuk kihűlni a zakuszkát, majd töltsük üvegekbe.