HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Jellegzetes Babos zakuszka

A Babos zakuszka egy ízletes, magyaros jellegzetesség, mely az egész éven át tartósítható és szinte minden húsféle mellé kiváló köret. Paradicsomból, paprikából és babról készült ízletes étek, amit nem csak télen lehet élvezni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g száraz bab Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 500 g paradicsom Hozzáadott
  • 500 g Paprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál tengeri só Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Első lépésként a babot egy éjszakára áztassuk be.

2. Lépés

Másnap jól öblítsük át, majd tegyük fel főni annyi vízbe, ami ellepi. Amint a bab megpuhult, szűrjük le.

3. Lépés

A hagymát vágjuk apró kockákra, majd dinszteljük meg az olajon. Amikor szép üveges lett, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a karikára vágott paprikát. Ezt követően jöhet hozzá a paradicsom, amit szintúgy kockára vágunk.

4. Lépés

Jól keverjük össze a zöldségeket, és szórjuk meg fűszerpaprikával. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd öntsük hozzá a lecsöpögtetett babot. Fedjük le, és lassú tűzön pároljuk kb. 1 órán keresztül, míg az összes zöldség megpuhul.

5. Lépés

Ha már kellően összeértek az ízek, hagyjuk kihűlni a zakuszkát, majd töltsük üvegekbe.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új