HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: DagnyWalter

Joghurt készítés házilag

A végeredmény ízletes joghurt, és az állaga is remek. Tapasztalatom szerint, jóval olcsóbb, mint a bolti növényi joghurtok, és te döntheted el, hogy milyen ízesítést készítesz hozzá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 l tejpótló (kókusz, zab rizs mandula) Hozzáadott
  • 2 evőkanál bolti növényi joghurt (probiotikus baktériumokhoz) Hozzáadott
  • 1 evőkanál agavé szirup (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Először is tiszta edényeket és eszközöket használj, hogy elkerüld a nem kívánt baktériumokat. Ebben a fázisban nagyon fontos az alaposság.

2. Lépés

Melegítsd fel a tejpótlót közepes lángon, de ne forrald fel. Anyagától függően lehet, hogy összeáll és \túrósodik\ de ne aggódj, ez normális jelenség.

3. Lépés

Amikor már majdnem forr, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni kb. 40-45 Celsius-fokra. Ezt tapintással is érezni fogod, kellemesen langyosnak kell lenni - nem szabad, hogy a kezed megégjen tőle.

4. Lépés

Amint elérted a kívánt hőmérsékletet, adj hozzá bolti növényi joghurtot, amely probiotikus baktériumokat tartalmaz. Keverd jól el.

5. Lépés

Ha szükséges, szórd bele az agavé szirupot, bár ez nem szükséges, a probiotikus baktériumok lebontják a szacharózt. Ez a lépés elképesztően fontos, ha édesebb, desszert jellegű joghurtot szeretnél.

6. Lépés

Tegyél rá fedőt, és tedd meleg helyre 24 órára, hogy a baktériumok dolgozhassanak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új