HIRDETŐ
Kacsapástétom
Finom házi pástétom
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 The Onion
- 100 g Eszkozok
- 50 g angol szalonna
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 Kanál Szárított gombák
- 500 g Csirkemájat is főzhet
- 150 ml Száraz vörösbor
- Friss Vagy szárított kakukkfű
- frissen őrölt fekete bors
- só ízlés szerint
- k Szolgáltatásánál
- 3 baguette
- friss szeder
- Fekete ribizli dzsem
- Fekete áfonya
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
A szalonnát és a hagymát apróra vágjuk, aranybarnára pirítjuk vajon, majd kivesszük és a zsírban megpirítjuk az apróra vágott szárított gombákat és fokhagymát körülbelül pár percig, majd nagy lángon megpirítjuk a májat és hozzáadjuk a bort. Amikor majdnem elpárolgott, visszatesszük a fazékba a szalonna egy részét hagymával (egy részét félretesszük a díszítéshez), levesszük a tűzről és simára keverjük. Pirítóssal tálaljuk, megkenjük a pástétommal, a tetejére tesszük a dzsemet és a bogyókat, majd megszórjuk a pirított szalonnával és a félretett hagymával. (Ne féljen a dzsem és pástétom íz-kombinációjától. Tökéletesen harmonizál. Jó étvágyat