Forrás: canva
Káposztás palacsinta
Minden évben, amikor a kertben megterem a káposzta, rendszeresen elkészítem ezt a receptet. Nagyszerű módja annak, hogy hasznosítjuk a friss, házi termesztésű zöldségeket.
Hozzávalók
- 8 palacsinta
- 1 Fej káposzta
- 250 g sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- só
- bors
Eljárás
Először is gondoskodjunk arról, hogy legyenek már sült palacsintáink. Ha nincsenek, süssünk 8 db-ot a saját bevált receptünk alapján. Ezt előre is megcsinálhatjuk, és hűtőben tárolhatjuk, így gyorsabban elkészül a káposztás palacsinta.
A káposztát vágjuk vékony csíkokra. Én mindig kézzel szoktam, mert így vékonyabbra tudom vágni, mint bármelyik konyhai eszközzel.
Egy nagy serpenyőben olvasszunk meg 2 evőkanál vajat, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát. Hagyjuk pár percig pirulni, de ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda.
Ezután tegyük bele a káposztát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és pároljuk puhára. Ha a káposzta már félig megpuhult, érdemes egy kis vizet hozzáadni, hogy ne égjen oda.
Amikor a káposzta már kellően megpuhult, töltsük meg vele a palacsintákat.
A töltött palacsintákat helyezzük sütőtálba, majd reszeljünk rá sajtot. Használjunk erős ízű sajtot, hogy igazán kihozza az ételben a káposzta ízét.
Süssük 180 fokon 15 percig, amíg a sajt szép aranybarnára nem sül.
Tálaljuk forrón, a legjobb, ha friss kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.