HIRDETŐ

Forrás: canva

Káposztás palacsinta

Minden évben, amikor a kertben megterem a káposzta, rendszeresen elkészítem ezt a receptet. Nagyszerű módja annak, hogy hasznosítjuk a friss, házi termesztésű zöldségeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 palacsinta Hozzáadott
  • 1 Fej káposzta Hozzáadott
  • 250 g sajt Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is gondoskodjunk arról, hogy legyenek már sült palacsintáink. Ha nincsenek, süssünk 8 db-ot a saját bevált receptünk alapján. Ezt előre is megcsinálhatjuk, és hűtőben tárolhatjuk, így gyorsabban elkészül a káposztás palacsinta.

2. Lépés

A káposztát vágjuk vékony csíkokra. Én mindig kézzel szoktam, mert így vékonyabbra tudom vágni, mint bármelyik konyhai eszközzel.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben olvasszunk meg 2 evőkanál vajat, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát. Hagyjuk pár percig pirulni, de ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda.

4. Lépés

Ezután tegyük bele a káposztát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és pároljuk puhára. Ha a káposzta már félig megpuhult, érdemes egy kis vizet hozzáadni, hogy ne égjen oda.

5. Lépés

Amikor a káposzta már kellően megpuhult, töltsük meg vele a palacsintákat.

6. Lépés

A töltött palacsintákat helyezzük sütőtálba, majd reszeljünk rá sajtot. Használjunk erős ízű sajtot, hogy igazán kihozza az ételben a káposzta ízét.

7. Lépés

Süssük 180 fokon 15 percig, amíg a sajt szép aranybarnára nem sül.

8. Lépés

Tálaljuk forrón, a legjobb, ha friss kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új