HIRDETŐ

Káposztával töltött almapaprika

A káposztával töltött almapaprika egy laktató, hagyományos magyar fogás, amelynek a fő szerepét a különleges formájú paprika, az almaízű alma, és a friss fehér káposzta játssza.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 ks almapaprika Hozzáadott
  • 400 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 1 Fej nagy fehér káposzta Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek olaj Hozzáadott
  • 1 tk őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 kisebb paradicsom Hozzáadott
  • 1 nagyobb zöldpaprika Hozzáadott
  • 112 l húsleves Hozzáadott
  • 1 tk házi ételízesítő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Mosd meg alaposan az almapaprikákat, vágd le a tetejüket, és kapard ki a belsejüket.

2. Lépés

A darált húsba keverd bele az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát és köményt. Jól gyúrd össze az egészet.

3. Lépés

Az almapaprikákat töltsd meg a darált hússal, majd tedd őket egy tűzálló tálatba.

4. Lépés

A maradék húsba apríts bele egy kis káposztát, paradicsomot és zöldpaprikát, majd keverd el.

5. Lépés

A húslevesbe öntsd bele a húst, és főzd kb. 30 percig. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.

6. Lépés

Ha a hús megfőtt, öntsd rá az almapaprikákra, majd tedd be a tálat a sütőbe 180 fokra kb. 40 percig.

7. Lépés

Ha a paprika megpuhult, és a hús is kellőképpen megfőtt, akkor kész is van a fogás. Tálald forrón!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új