Káposztával töltött almapaprika
A káposztával töltött almapaprika egy laktató, hagyományos magyar fogás, amelynek a fő szerepét a különleges formájú paprika, az almaízű alma, és a friss fehér káposzta játssza.
Hozzávalók
- 8 ks almapaprika
- 400 g darált sertéshús
- 1 Fej nagy fehér káposzta
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- só, bors
- 1 kisebb paradicsom
- 1 nagyobb zöldpaprika
- 11⁄2 l húsleves
- 1 tk házi ételízesítő
Eljárás
Mosd meg alaposan az almapaprikákat, vágd le a tetejüket, és kapard ki a belsejüket.
A darált húsba keverd bele az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát és köményt. Jól gyúrd össze az egészet.
Az almapaprikákat töltsd meg a darált hússal, majd tedd őket egy tűzálló tálatba.
A maradék húsba apríts bele egy kis káposztát, paradicsomot és zöldpaprikát, majd keverd el.
A húslevesbe öntsd bele a húst, és főzd kb. 30 percig. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.
Ha a hús megfőtt, öntsd rá az almapaprikákra, majd tedd be a tálat a sütőbe 180 fokra kb. 40 percig.
Ha a paprika megpuhult, és a hús is kellőképpen megfőtt, akkor kész is van a fogás. Tálald forrón!