Karakteres Babgulyás Sertéscombból
A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.
Hozzávalók
- 1 kg sertéscomb
- 2 Fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál őrölt édes paprika
- 1 evőkanál őrölt csípős paprika
- 1 evőkanál paprikakrém (csípős vagy édes)
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 500 g fehérbab (konzerv vagy előfőzött)
- 2 dl tejföl
- 1 ks paradicsom
- só
- bors
- olaj
- víz
Eljárás
Egy nagy lábasban forrósítsunk olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Dinszteljük addig, amíg üveges és áttetsző lesz.
Adjuk hozzá a sertéscomb kockákat, és süssük meg mindkét oldalukat.
Ízesítsük sóval, borssal, édes paprikával, csípős paprikával, paradicsompürével, paprikakrémmel. Keverjük át, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a sertést.
Fedjük le és főzzük kb. 1,5-2 órán keresztül, vagy amíg a hús puhára főtt..
Ha a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a babot és a felkockázott paradicsomot. Főzzük még-15 percig.
Tálaljuk forrón, tejszínnel vagy tejföllel tálalva. Friss kenyérrel kínájuk.