HIRDETŐ

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertéscomb Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál őrölt édes paprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt csípős paprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál paprikakrém (csípős vagy édes) Hozzáadott
  • 1 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 500 g fehérbab (konzerv vagy előfőzött) Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Egy nagy lábasban forrósítsunk olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Dinszteljük addig, amíg üveges és áttetsző lesz.

2. Lépés

Adjuk hozzá a sertéscomb kockákat, és süssük meg mindkét oldalukat.

3. Lépés

Ízesítsük sóval, borssal, édes paprikával, csípős paprikával, paradicsompürével, paprikakrémmel. Keverjük át, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a sertést.

4. Lépés

Fedjük le és főzzük kb. 1,5-2 órán keresztül, vagy amíg a hús puhára főtt..

5. Lépés

Ha a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a babot és a felkockázott paradicsomot. Főzzük még-15 percig.

6. Lépés

Tálaljuk forrón, tejszínnel vagy tejföllel tálalva. Friss kenyérrel kínájuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új