Forrás: ma-no from Getty Images
Karamellás muffinok
Hagyja magát elkápráztatni ezeknek a lenyűgöző muffinoknak az ízével, amelyek tele vannak karamellás ízvilággal.
Hozzávalók
Gyakran
- 2 db tojás
- 150 g cukor
- 100 g vaj
- 200 ml tej
- 250 g sima liszt speciális
- 2 teáskanál sütőpor
Karamell töltelék
- 150 g Karamell
- 50 ml tejszínhab
Eljárás
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és a muffinformát papírkosarakkal béleljük.
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (lisztet és sütőport).
A második tálban felverjük a tojásokat cukorral habosra, hozzáadjuk a vajat és a tejet és alaposan összekeverjük.
Száraz hozzávalókat adjunk a nedvesekhez, és mindent alaposan keverjünk össze.
A tésztát muffin kosarakba osztjuk, mindegyik közepébe kanál karamellt teszünk, és a maradék tésztával lefedjük.
Sütjük 20-25 percig, amíg a muffinok szépen aranybarnák nem lesznek.
Míg a muffinok sütnek, elkészítjük a karamellás tölteléket. A karamellát tejszínnel melegítjük és jól összekeverjük, amíg a karamella el nem olvad.
A sütött muffinokat hagyjuk kihűlni, majd karamell töltelékkel töltjük meg egy habzsák segítségével.
Végezetül ízlés szerint díszíthetjük a muffinokat és tálalhatjuk.