Karamellás Tej
Egy rendkívül ízletes és könnyen elkészíthető ital, amely tökéletes választás egy hideg téli estén. Az édes karamellás íz ötvözve a meleg tejjel, garantáltan mindenkit elbűvöl majd.
Hozzávalók
Alap
- 500 ml teljes tej
- 50 g cukor
- 1 dobja vaníliarúd
Karamell szósz
- 50 g cukor
- 25 ml víz
- 125 ml Tejszín
Eljárás
Készítse el a karamell szószt. Tegyen a cukrot egy lábasba, és közepes hőfokon olvassza meg víz nélkül. Amikor a cukor aranybarna színűLesz, óvatosan adja hozzá a vizet (vigyázat, forró!). Keverje addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd vegye le a tűzről, és keverje hozzá a tejszínt. Tegye félre, hogy kihűljön.
Közben a tejet, a cukrot és a vaníliarúd magjait tegye egy lábasba, és melegítse, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Vegye le a tűzről.
Öntsen a karamell szószból minden bögrébe, majd öntsön rá a meleg tejet. Keverje össze, hogy a karamell szósz teljesen elkeveredjen a tejben.
Szolgálja forrón.