HIRDETŐ

Forrás: facebook

Kellemes hétvégi Gombás sertéspörkölt

A Gombás sertéspörkölt kiváló választás lehet egy kellemes hétvégi ebédre vagy vacsorára. Finom, húsos és ízletes fogás, ami garantáltan az egész család kedvence lesz. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéscomb Hozzáadott
  • 300 g gomba Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 kávéskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 kávéskanál Hozzáadott
  • Fél kávéskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 Csésze tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

2. Lépés

Az olajat egy vastag falú serpenyőben felmelegítjük, majd beletesszük az aprított hagymát és fokhagymát. Üvegesre pároljuk őket. -

3. Lépés

Beletesszük a húst, majd addig pirítjuk, míg minden oldala szép aranybarna színű nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a pirospaprikát, a köményt, a sót és a borsot, majd alaposan összekeverjük.

4. Lépés

Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a húst, majd lefedjük és közepes lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.

5. Lépés

A gombát megmossuk, majd felszeleteljük és a hús közepénél adjuk hozzá a pörköltünkhöz. Főzzük tovább, amíg a gomba is meg nem puhul.

6. Lépés

A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ezt a pörköltbe öntjük. Alacsony hőmérsékleten addig főzzük, míg a mártás be nem sűrűsödik.

7. Lépés

Tálaláskor friss, finom főtt rizzsel kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új