Forrás: facebook
Kellemes hétvégi Gombás sertéspörkölt
A Gombás sertéspörkölt kiváló választás lehet egy kellemes hétvégi ebédre vagy vacsorára. Finom, húsos és ízletes fogás, ami garantáltan az egész család kedvence lesz. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók
- 500 g sertéscomb
- 300 g gomba
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál só
- Fél kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 Csésze tejföl
Eljárás
A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.
Az olajat egy vastag falú serpenyőben felmelegítjük, majd beletesszük az aprított hagymát és fokhagymát. Üvegesre pároljuk őket. -
Beletesszük a húst, majd addig pirítjuk, míg minden oldala szép aranybarna színű nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a pirospaprikát, a köményt, a sót és a borsot, majd alaposan összekeverjük.
Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a húst, majd lefedjük és közepes lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
A gombát megmossuk, majd felszeleteljük és a hús közepénél adjuk hozzá a pörköltünkhöz. Főzzük tovább, amíg a gomba is meg nem puhul.
A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ezt a pörköltbe öntjük. Alacsony hőmérsékleten addig főzzük, míg a mártás be nem sűrűsödik.
Tálaláskor friss, finom főtt rizzsel kínáljuk.