HIRDETŐ

Forrás: Natascha by Adobe Stock

Készítsd el a saját csokoládéforgácsodat 5 hozzávaló

Ez a csokoládétúró recept számtalan kísérlet és kudarc után tökéletesedett a saját konyhámban. A kulcs a megfelelő csokoládé és a megfelelő cukor. A csokoládét gyengéden megolvasztjuk, majd egy olyan feltétet készítünk, amely extra ropogósra varázsolja. Semmi sem jobb a házi készítésű csokoládénál - higgye el!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g keserédes csokoládé Hozzáadott
  • 200 g fehér csokoládé Hozzáadott
  • 100 g Aszalt gyümölcsök (pl. áfonya, szultán) Hozzáadott
  • 100 g Diófélék (pl. mandula, mogyoró, dió) Hozzáadott
  • 1 Pinch tengeri só Hozzáadott
  • 2 evőkanál Kókuszcukor (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A saját csokoládéforgács elkészítéséhez törje darabokra az étcsokoládét, és tegye egy hőálló tálba. A legjobb eredményt akkor éri el, ha a csokoládét alacsony hőmérsékleten, vízforralóban olvasztja meg. Ügyeljen arra, hogy a csokoládéba ne kerüljön víz, mert ez befolyásolhatja az állagát.

2. Lépés

Közben aprítsa fel a dióféléket és az aszalt gyümölcsöket. Itt tanultam meg, hogy a darabok ne legyenek túl aprók, hogy később a csokoládéban érvényesüljenek.

3. Lépés

Ha a csokoládé megolvadt, öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk meg a sóval és opcionálisan a kókuszcukorral, majd egyenletesen terítsük el a dió- és gyümölcsdarabokat.

4. Lépés

Most olvaszd meg a fehér csokoládét ugyanúgy, mint az étcsokoládét, és egy kanállal csorgasd a még folyékony étcsokoládéra. Egy fanyárs segítségével rajzoljon mintákat a csokoládéba, hogy márványos hatást keltsen.

5. Lépés

Hagyja a tört csokoládét legalább 2 órán át a hűtőben megdermedni. Ezután darabokra törheted és élvezheted! A megmaradt csokoládé könnyen tárolható légmentesen záródó edényben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új