Forrás: Natascha by Adobe Stock
Készítsd el a saját csokoládéforgácsodat 5 hozzávaló
Ez a csokoládétúró recept számtalan kísérlet és kudarc után tökéletesedett a saját konyhámban. A kulcs a megfelelő csokoládé és a megfelelő cukor. A csokoládét gyengéden megolvasztjuk, majd egy olyan feltétet készítünk, amely extra ropogósra varázsolja. Semmi sem jobb a házi készítésű csokoládénál - higgye el!
Hozzávalók
- 500 g keserédes csokoládé
- 200 g fehér csokoládé
- 100 g Aszalt gyümölcsök (pl. áfonya, szultán)
- 100 g Diófélék (pl. mandula, mogyoró, dió)
- 1 Pinch tengeri só
- 2 evőkanál Kókuszcukor (nem kötelező)
Eljárás
A saját csokoládéforgács elkészítéséhez törje darabokra az étcsokoládét, és tegye egy hőálló tálba. A legjobb eredményt akkor éri el, ha a csokoládét alacsony hőmérsékleten, vízforralóban olvasztja meg. Ügyeljen arra, hogy a csokoládéba ne kerüljön víz, mert ez befolyásolhatja az állagát.
Közben aprítsa fel a dióféléket és az aszalt gyümölcsöket. Itt tanultam meg, hogy a darabok ne legyenek túl aprók, hogy később a csokoládéban érvényesüljenek.
Ha a csokoládé megolvadt, öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk meg a sóval és opcionálisan a kókuszcukorral, majd egyenletesen terítsük el a dió- és gyümölcsdarabokat.
Most olvaszd meg a fehér csokoládét ugyanúgy, mint az étcsokoládét, és egy kanállal csorgasd a még folyékony étcsokoládéra. Egy fanyárs segítségével rajzoljon mintákat a csokoládéba, hogy márványos hatást keltsen.
Hagyja a tört csokoládét legalább 2 órán át a hűtőben megdermedni. Ezután darabokra törheted és élvezheted! A megmaradt csokoládé könnyen tárolható légmentesen záródó edényben.