HIRDETŐ

Forrás: congerdesign : Pixabay

Készítsen saját alma- és körte lekvárt

A családomban mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottunk a házi lekvárnak. Egy nagyon különleges recept, amit minden évben ősszel készítek, az alma-körtelekvár. Egyszerű recept, de az édes és savanyú gyümölcsök minőségéből él. Legszívesebben a saját kertünkből származó almát és körtét használom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg alma Hozzáadott
  • 1 kg körte Hozzáadott
  • 500 g Zselés cukor kettő az egyhez Hozzáadott
  • 1 összenyomva citrom Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Ha alma-körtelekvárt szeretne készíteni, először is mérje le és készítse elő a gyümölcsöt. Ehhez a recepthez érett és aromás gyümölcsöket ajánlok. A lekvár íze elsősorban az alma és a körte minőségétől függ.

2. Lépés

Miután megmostad az almát és a körtét, távolítsd el a magházat, és vágd a gyümölcsöt apró kockákra. Ez a lépés nagyon fontos, mert a kisebb darabok biztosítják, hogy a lekvár később szép állagú legyen.

3. Lépés

Most keverje össze az apróra vágott gyümölcsöt egy nagy edényben a befőzőcukorral (2:1), a citromlével és a vaníliarúd pépével. Jó tipp, ha a vaníliarúd kikapart részét is hozzáadjuk a fazékhoz, hogy még több ízt adjunk neki.

4. Lépés

A gyümölcsöt a cukorral rövid kevergetés után forraljuk fel. A lekvárnak legalább 4 percig kell forralnia, miközben folyamatosan kevergetjük. Én itt a kicsit hosszabb főzési időt részesítem előnyben, mert így a lekvár jobban zselésedik.

5. Lépés

Főzés után távolítsa el a vaníliarudat az edényből, és még forrón töltse az alma-körtelekvárt sterilizált üvegekbe. Ügyeljen arra, hogy az üvegek csordultig legyenek töltve, mielőtt szorosan lezárja őket. A legjobb házi készítésű reggeli kenőcs !

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek