HIRDETŐ
Forrás: FB: Sütemények és finom ételek
Kijevi sütemény
Egy finom recept Kijevi sütemény, amely jól illik a kávéhoz vagy a teához.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
A tésztához:
- 250 g margarin
- 200 g cukor
- 4 ks tojássárgája
- 400 g finomliszt (finom)
- 1 Csomag sütőpor
A lapok tetejére hab:
- 4 ks tojásfehérje
- 150 g cukor
- 100 g dió (durvára darabolt)
A krémhez:
- 1 Csomag vaníliás pudingpor
- 400 ml tej
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 250 g cukor
- 250 g margarin
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
Gyúrjuk össze a tésztát, és tegyük a hűtőbe 1 órára.
2. Lépés
A tésztát 3 részre osztjuk, és mindegyiket megkenjük 4 tojásfehérjével és 15 dkg cukorral, majd megszórjuk durvára vágott dióval. Süssük külön-külön egy tepsiben.
3. Lépés
Krém: A pudingport a tejjel felfőzzük, majd miután kihűlt, a margarint a cukorral habosra keverjük, és a kettőt összekeverjük.
4. Lépés
Töltsük meg a lapokat, másnap vágjuk fel.