HIRDETŐ

Forrás: vm2002 from Canva

Kínai szezámmagos csirke mézzel

Ez az étel egy igazi kínai klasszikus, ami tökéletes azoknak, akik szeretnek főzni és kipróbálni új ízeket. A méz és a szezámmag jó kombinációja, és jól passzol a csirkéhez. Próbáld ki ezt a receptet, és garantáltan el leszel ragadtatva az íze miatt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 100 g szezámmag Hozzáadott
  • 150 g méz Hozzáadott
  • 50 ml szójaszósz Hozzáadott
  • 25 ml rizsecet Hozzáadott
  • 50 ml szesz Hozzáadott
  • 25 ml szezámolaj Hozzáadott
  • 2 ks fokhagymagerezd Hozzáadott
  • 50 g liszt Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A csirkemellet vágjuk kis darabokra, majd sózzuk, borsozzuk meg.

2. Lépés

Pirítsuk meg a szezámmagot egy serpenyőben, majd tegyük félre.

3. Lépés

Egy tálban keverjük össze a mézet, a szójaszószt, a rizsecetet és a szeszt.

4. Lépés

Egy másik tálban keverjünk össze 50 g lisztet és egy tojást. Adjunk hozzá egy csipet sót és pehelysúlyú borsot.

5. Lépés

Mártogassuk bele a csirkedarabokat a lisztes keverékbe, majd süsd meg őket forró szezámolajban, mindkét oldalukon, kb. 3-4 percig.

6. Lépés

Amikor a csirke megpirult, adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük tovább egy percig.

7. Lépés

Öntsük hozzá a mézes keveréket, és főzzük közepes lángon 2-3 percig az öntettel.

8. Lépés

Végül adjuk hozzá a pirított szezámmagot, és keverjük össze.

9. Lépés

Tálaljuk rizzsel és élvezzük a finom kínai ízeket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új