Forrás: vm2002 from Canva
Kínai szezámmagos csirke mézzel
Ez az étel egy igazi kínai klasszikus, ami tökéletes azoknak, akik szeretnek főzni és kipróbálni új ízeket. A méz és a szezámmag jó kombinációja, és jól passzol a csirkéhez. Próbáld ki ezt a receptet, és garantáltan el leszel ragadtatva az íze miatt.
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 100 g szezámmag
- 150 g méz
- 50 ml szójaszósz
- 25 ml rizsecet
- 50 ml szesz
- 25 ml szezámolaj
- 2 ks fokhagymagerezd
- 50 g liszt
- 1 ks tojás
Eljárás
A csirkemellet vágjuk kis darabokra, majd sózzuk, borsozzuk meg.
Pirítsuk meg a szezámmagot egy serpenyőben, majd tegyük félre.
Egy tálban keverjük össze a mézet, a szójaszószt, a rizsecetet és a szeszt.
Egy másik tálban keverjünk össze 50 g lisztet és egy tojást. Adjunk hozzá egy csipet sót és pehelysúlyú borsot.
Mártogassuk bele a csirkedarabokat a lisztes keverékbe, majd süsd meg őket forró szezámolajban, mindkét oldalukon, kb. 3-4 percig.
Amikor a csirke megpirult, adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük tovább egy percig.
Öntsük hozzá a mézes keveréket, és főzzük közepes lángon 2-3 percig az öntettel.
Végül adjuk hozzá a pirított szezámmagot, és keverjük össze.
Tálaljuk rizzsel és élvezzük a finom kínai ízeket.