HIRDETŐ

Forrás: vm2002 from Canva

Kínai szezámmagos csirke mézzel

Ez az étel egy igazi kínai klasszikus, ami tökéletes azoknak, akik szeretnek főzni és kipróbálni új ízeket. A méz és a szezámmag jó kombinációja, és jól passzol a csirkéhez. Próbáld ki ezt a receptet, és garantáltan el leszel ragadtatva az íze miatt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 100 g szezámmag Hozzáadott
  • 150 g méz Hozzáadott
  • 50 ml szójaszósz Hozzáadott
  • 25 ml rizsecet Hozzáadott
  • 50 ml szesz Hozzáadott
  • 25 ml szezámolaj Hozzáadott
  • 2 ks fokhagymagerezd Hozzáadott
  • 50 g liszt Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A csirkemellet vágjuk kis darabokra, majd sózzuk, borsozzuk meg.

2. Lépés

Pirítsuk meg a szezámmagot egy serpenyőben, majd tegyük félre.

3. Lépés

Egy tálban keverjük össze a mézet, a szójaszószt, a rizsecetet és a szeszt.

4. Lépés

Egy másik tálban keverjünk össze 50 g lisztet és egy tojást. Adjunk hozzá egy csipet sót és pehelysúlyú borsot.

5. Lépés

Mártogassuk bele a csirkedarabokat a lisztes keverékbe, majd süsd meg őket forró szezámolajban, mindkét oldalukon, kb. 3-4 percig.

6. Lépés

Amikor a csirke megpirult, adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük tovább egy percig.

7. Lépés

Öntsük hozzá a mézes keveréket, és főzzük közepes lángon 2-3 percig az öntettel.

8. Lépés

Végül adjuk hozzá a pirított szezámmagot, és keverjük össze.

9. Lépés

Tálaljuk rizzsel és élvezzük a finom kínai ízeket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek