HIRDETŐ

Könnyű Kevert Cseresznyés Pite

Ez a kevert cseresznyés pite egy hihetetlenül finom és könnyű desszert, amely két különböző tésztagyűrű egyesítésével jön létre. A pite tölteléke cseresznyéből és vaníliakrémből áll, amelyek tökéletesen kiegészítik egymást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g cseresznye Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki és lisztezzünk be egy 20 cm átmérőjű tortaformát.

2. Lépés

Mossuk meg és csumázzuk el a cseresznyét. Tegyük félre.

3. Lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.

4. Lépés

Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a cukorral.

5. Lépés

Adjuk hozzá a vajat és a tejet, majd jól keverjük össze az összetevőket.

6. Lépés

Keverjük a nedves és száraz hozzávalókat, majd óvatosan forgassuk bele a cseresznyéket is.

7. Lépés

7.Tegyük a masszát a tortaformába és tegyük be a sütőbe 30-35 percre.

8. Lépés

Miután megsült, hagyjuk kicsit hűlni a pitét, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új