Könnyű Kevert Cseresznyés Pite
Ez a kevert cseresznyés pite egy hihetetlenül finom és könnyű desszert, amely két különböző tésztagyűrű egyesítésével jön létre. A pite tölteléke cseresznyéből és vaníliakrémből áll, amelyek tökéletesen kiegészítik egymást.
Hozzávalók
- 500 g cseresznye
- 200 g liszt
- 150 g cukor
- 100 g vaj
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki és lisztezzünk be egy 20 cm átmérőjű tortaformát.
Mossuk meg és csumázzuk el a cseresznyét. Tegyük félre.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a cukorral.
Adjuk hozzá a vajat és a tejet, majd jól keverjük össze az összetevőket.
Keverjük a nedves és száraz hozzávalókat, majd óvatosan forgassuk bele a cseresznyéket is.
7.Tegyük a masszát a tortaformába és tegyük be a sütőbe 30-35 percre.
Miután megsült, hagyjuk kicsit hűlni a pitét, majd tálaljuk.