HIRDETŐ
Kotozott sonka
Minőségi szárított sonka, amit rövid idő alatt otthon készíthetünk el.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 2 kg Só
- 500 g sertéscomb
- 100 ml olaj
- 2 darab Kötszer
HIRDETŐ
Eljárás
5 perc.
1. Lépés
Megmossuk és megszárítjuk a húst. Ezután belehelyezzük egy sóval teli edénybe, fontos, hogy a hús teljesen be legyen sózva.
2. Lépés
48-tól 72 óráig sóból kivesszük, megmossuk, megszárítjuk, finoman megkenjük olajjal és alaposan becsomagoljuk a kötszerbe.
3. Lépés
A sonkát olyan helyre akasztjuk, ahol nincs huzat. Legalább 10 napig kell szárítani, ideális esetben hagyjuk legalább 14 napig, maximum 21 napig.
4. Lépés
A sonkát vékonyan felszeleteljük, és élvezhetjük. Egyszerűen, kenyér nélkül :-)