HIRDETŐ
Kotozott sonka

Kotozott sonka

Minőségi szárított sonka, amit rövid idő alatt otthon készíthetünk el.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 kg Hozzáadott
  • 500 g sertéscomb Hozzáadott
  • 100 ml olaj Hozzáadott
  • 2 darab Kötszer Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

5 perc.
1. Lépés

Megmossuk és megszárítjuk a húst. Ezután belehelyezzük egy sóval teli edénybe, fontos, hogy a hús teljesen be legyen sózva.

Kotozott sonka - előkészítő lépés 1
2. Lépés

48-tól 72 óráig sóból kivesszük, megmossuk, megszárítjuk, finoman megkenjük olajjal és alaposan becsomagoljuk a kötszerbe.

Kotozott sonka - előkészítő lépés 1
3. Lépés

A sonkát olyan helyre akasztjuk, ahol nincs huzat. Legalább 10 napig kell szárítani, ideális esetben hagyjuk legalább 14 napig, maximum 21 napig.

Kotozott sonka - előkészítő lépés 1
4. Lépés

A sonkát vékonyan felszeleteljük, és élvezhetjük. Egyszerűen, kenyér nélkül :-)

Kotozott sonka - előkészítő lépés 1

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új