HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/KTzXz6eU1qqT0dU4DiRc/45c05d8e9a0aa2fd6a076a31d2cee1.jpeg)
Kotozott sonka
Minőségi szárított sonka, amit rövid idő alatt otthon készíthetünk el.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 2 kg Só
- 500 g sertéscomb
- 100 ml olaj
- 2 darab Kötszer
HIRDETŐ
Eljárás
5 perc.
1. Lépés
Megmossuk és megszárítjuk a húst. Ezután belehelyezzük egy sóval teli edénybe, fontos, hogy a hús teljesen be legyen sózva.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/KTzXz6eU1qqT0dU4DiRc/9bb2d1e03f3d366439d4b03db1a8ec.jpeg)
2. Lépés
48-tól 72 óráig sóból kivesszük, megmossuk, megszárítjuk, finoman megkenjük olajjal és alaposan becsomagoljuk a kötszerbe.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/KTzXz6eU1qqT0dU4DiRc/96459ecb9c62868c6cb3f3be8c04af.jpeg)
3. Lépés
A sonkát olyan helyre akasztjuk, ahol nincs huzat. Legalább 10 napig kell szárítani, ideális esetben hagyjuk legalább 14 napig, maximum 21 napig.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/KTzXz6eU1qqT0dU4DiRc/f3fdbe5126127f87fdfcaf6dac28f2.jpeg)
4. Lépés
A sonkát vékonyan felszeleteljük, és élvezhetjük. Egyszerűen, kenyér nélkül :-)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/KTzXz6eU1qqT0dU4DiRc/15947cab8c2f45f966a2fdacae45a5.jpeg)