Forrás: Nicolas Garrat via Getty Images
Krémes póréhagymás zöldségköret 3 hozzávaló
"A póréhagymakrém egy kedves és finom recept, amelyet már sokszor készítettem a családomban. Krémes állagot kínál a póréhagyma egyedülálló ízével párosulva. Könnyen elkészíthető, és remek köret húsokhoz vagy halakhoz. A lágy krémességnek és a póréhagyma enyhe hagymás ízének köszönhetően ez a póréhagymakrém szó szerint elolvad a szájban.
Hozzávalók
- 2 Bárok Póréhagyma (Póréhagyma)
- 2 Tablespoon vaj
- 200 ml Krém
- só és bors ízlés szerint
- 1 Pinch Muskátli
Eljárás
A póréhagymakrém főzéséhez először is alaposan mossuk meg a póréhagymát. Javaslom, hogy hosszában vágjuk félbe, és folyó víz alatt öblítsük le, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket és a homokot. Ezután vágjuk vékony szeletekre.
Olvassza fel a vajat egy közepes méretű serpenyőben. Ügyeljünk arra, hogy a vaj ne égjen meg - a közepes hőfok az ideális.
Adja hozzá a felszeletelt póréhagymát, és párolja a vajban, amíg megpuhul és áttetszővé válik. Körülbelül 10 percig. Hosszú évek tapasztalatából tudom, hogy ez nagyban befolyásolja az ízét.
Öntse hozzá a tejszínt, és hagyja a keveréket közepes lángon 10 percig főni, vagy amíg besűrűsödik. Időnként keverjük meg, nehogy megégjen.
Végül sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Ne felejtsük el újra és újra megkóstolni a póréhagymát, mert a bors és a szerecsendió nagyon domináns lehet.
Élvezze a póréhagymakrémet forrón és frissen a fazékból. Tökéletesen illik számos főételhez, vagy egyszerűen csak ropogós kenyérrel fogyasztható. Jó étvágyat!