HIRDETŐ

Forrás: Nicolas Garrat via Getty Images

Krémes póréhagymás zöldségköret 3 hozzávaló

"A póréhagymakrém egy kedves és finom recept, amelyet már sokszor készítettem a családomban. Krémes állagot kínál a póréhagyma egyedülálló ízével párosulva. Könnyen elkészíthető, és remek köret húsokhoz vagy halakhoz. A lágy krémességnek és a póréhagyma enyhe hagymás ízének köszönhetően ez a póréhagymakrém szó szerint elolvad a szájban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Bárok Póréhagyma (Póréhagyma) Hozzáadott
  • 2 Tablespoon vaj Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Pinch Muskátli Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A póréhagymakrém főzéséhez először is alaposan mossuk meg a póréhagymát. Javaslom, hogy hosszában vágjuk félbe, és folyó víz alatt öblítsük le, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket és a homokot. Ezután vágjuk vékony szeletekre.

2. Lépés

Olvassza fel a vajat egy közepes méretű serpenyőben. Ügyeljünk arra, hogy a vaj ne égjen meg - a közepes hőfok az ideális.

3. Lépés

Adja hozzá a felszeletelt póréhagymát, és párolja a vajban, amíg megpuhul és áttetszővé válik. Körülbelül 10 percig. Hosszú évek tapasztalatából tudom, hogy ez nagyban befolyásolja az ízét.

4. Lépés

Öntse hozzá a tejszínt, és hagyja a keveréket közepes lángon 10 percig főni, vagy amíg besűrűsödik. Időnként keverjük meg, nehogy megégjen.

5. Lépés

Végül sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Ne felejtsük el újra és újra megkóstolni a póréhagymát, mert a bors és a szerecsendió nagyon domináns lehet.

6. Lépés

Élvezze a póréhagymakrémet forrón és frissen a fazékból. Tökéletesen illik számos főételhez, vagy egyszerűen csak ropogós kenyérrel fogyasztható. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új