HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Krémes, sajtos, sajtos szalonnás szalonnás kenyér Dip

Ez a recept az egyik kedvencem, amelyet ünnepi lakomákra vagy játékestekre készítek. A krémes, meleg mártogatós és a ropogós friss kenyér kombinációja egyszerűen felejthetetlen élvezet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 Nagy kerek cipó fehér kenyér Hozzáadott
  • 2 csészék kockára vágott szalonna Hozzáadott
  • 1 Nagy hagyma, apró kockákra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 csészék Krémsajt Hozzáadott
  • 1 csésze Reszelt cheddar sajt Hozzáadott
  • 1 csésze Tejföl Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fűszerkeverék vagy olasz fűszerkeverék Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 Finomra vágott újhagyma a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (350°F). Amíg a sütő felmelegszik, vágjuk le a kenyérsütő tetejét, és mélyítsük ki a belsejét, ügyelve arra, hogy 1,5 cm-es kenyérfal maradjon. Tépkedje a kenyér belsejét és a fedelet harapható darabokra, és tegye félre, hogy később a mártás mellé tálalhassa.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben közepes lángon süssük ropogósra a kockára vágott szalonnát. Tapadásmentes serpenyőt használva kevesebb olajra van szükség, és a szalonna tökéletesen ropogós lesz. Ha a szalonna ropogósra sült, szedje ki egy merőkanállal, és tegye félre, a szalonnazsírból kb. 2 evőkanálnyit a serpenyőben hagyva.

3. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a kockára vágott hagymát és a felaprított fokhagymát, és pároljuk, amíg a hagyma áttetszővé válik. A szalonnazsírban való párolás olyan mély ízt ad, amely igazán feldobja ezt a mártást.

4. Lépés

Vegye lejjebb a hőfokot, adja hozzá a krémsajtot, a cheddar sajtot és a tejfölt. Keverje következetesen, hogy az egészet összekeverje. Szórjon egy csipet sót, borsot és vegyes fűszernövényeket vagy olasz fűszereket a sajtos keverékre, keverje, amíg jól el nem keveredik.

5. Lépés

Most adjuk vissza a ropogós szalonnát a sajtos keverékhez, és keverjük jól össze.

6. Lépés

Öntse ezt a krémes, finom keveréket az üreges kenyérsütőbe. Ne feledje, a kenyérfedőt ne dobja el.

7. Lépés

A megtöltött kobakot tegye egy tepsire, a köréje helyezett, szétszaggatott kenyérdarabokkal együtt. Süssük 15-20 percig, vagy amíg a mártás átmelegszik és a kenyér megpirul.

8. Lépés

Tálalás előtt apróra vágott újhagymával díszítjük. Ez egy kicsit több színt és friss ízt ad a mártásnak, ami szépen ellensúlyozza a mártás krémes, gazdag ízvilágát.

9. Lépés

Élvezze a kobakos kenyérmártást a barátaival vagy a családjával, és hamarabb el fog fogyni, mint gondolná! Tökéletes előétel bármilyen eseményre, a karácsonyi partitól az esti összejövetelig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új