Forrás: Freepik
Krémes, sajtos, sajtos szalonnás szalonnás kenyér Dip
Ez a recept az egyik kedvencem, amelyet ünnepi lakomákra vagy játékestekre készítek. A krémes, meleg mártogatós és a ropogós friss kenyér kombinációja egyszerűen felejthetetlen élvezet.
Hozzávalók
- 1 Nagy kerek cipó fehér kenyér
- 2 csészék kockára vágott szalonna
- 1 Nagy hagyma, apró kockákra vágva
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 2 csészék Krémsajt
- 1 csésze Reszelt cheddar sajt
- 1 csésze Tejföl
- 1 teáskanál Fűszerkeverék vagy olasz fűszerkeverék
- só és bors ízlés szerint
- 2 Finomra vágott újhagyma a díszítéshez
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (350°F). Amíg a sütő felmelegszik, vágjuk le a kenyérsütő tetejét, és mélyítsük ki a belsejét, ügyelve arra, hogy 1,5 cm-es kenyérfal maradjon. Tépkedje a kenyér belsejét és a fedelet harapható darabokra, és tegye félre, hogy később a mártás mellé tálalhassa.
Egy nagy serpenyőben közepes lángon süssük ropogósra a kockára vágott szalonnát. Tapadásmentes serpenyőt használva kevesebb olajra van szükség, és a szalonna tökéletesen ropogós lesz. Ha a szalonna ropogósra sült, szedje ki egy merőkanállal, és tegye félre, a szalonnazsírból kb. 2 evőkanálnyit a serpenyőben hagyva.
Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a kockára vágott hagymát és a felaprított fokhagymát, és pároljuk, amíg a hagyma áttetszővé válik. A szalonnazsírban való párolás olyan mély ízt ad, amely igazán feldobja ezt a mártást.
Vegye lejjebb a hőfokot, adja hozzá a krémsajtot, a cheddar sajtot és a tejfölt. Keverje következetesen, hogy az egészet összekeverje. Szórjon egy csipet sót, borsot és vegyes fűszernövényeket vagy olasz fűszereket a sajtos keverékre, keverje, amíg jól el nem keveredik.
Most adjuk vissza a ropogós szalonnát a sajtos keverékhez, és keverjük jól össze.
Öntse ezt a krémes, finom keveréket az üreges kenyérsütőbe. Ne feledje, a kenyérfedőt ne dobja el.
A megtöltött kobakot tegye egy tepsire, a köréje helyezett, szétszaggatott kenyérdarabokkal együtt. Süssük 15-20 percig, vagy amíg a mártás átmelegszik és a kenyér megpirul.
Tálalás előtt apróra vágott újhagymával díszítjük. Ez egy kicsit több színt és friss ízt ad a mártásnak, ami szépen ellensúlyozza a mártás krémes, gazdag ízvilágát.
Élvezze a kobakos kenyérmártást a barátaival vagy a családjával, és hamarabb el fog fogyni, mint gondolná! Tökéletes előétel bármilyen eseményre, a karácsonyi partitól az esti összejövetelig.