HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Krémes, sajtos, sajtos szalonnás szalonnás kenyér Dip

Ez a recept az egyik kedvencem, amelyet ünnepi lakomákra vagy játékestekre készítek. A krémes, meleg mártogatós és a ropogós friss kenyér kombinációja egyszerűen felejthetetlen élvezet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 Nagy kerek cipó fehér kenyér Hozzáadott
  • 2 csészék kockára vágott szalonna Hozzáadott
  • 1 Nagy hagyma, apró kockákra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 csészék Krémsajt Hozzáadott
  • 1 csésze Reszelt cheddar sajt Hozzáadott
  • 1 csésze Tejföl Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fűszerkeverék vagy olasz fűszerkeverék Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 Finomra vágott újhagyma a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (350°F). Amíg a sütő felmelegszik, vágjuk le a kenyérsütő tetejét, és mélyítsük ki a belsejét, ügyelve arra, hogy 1,5 cm-es kenyérfal maradjon. Tépkedje a kenyér belsejét és a fedelet harapható darabokra, és tegye félre, hogy később a mártás mellé tálalhassa.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben közepes lángon süssük ropogósra a kockára vágott szalonnát. Tapadásmentes serpenyőt használva kevesebb olajra van szükség, és a szalonna tökéletesen ropogós lesz. Ha a szalonna ropogósra sült, szedje ki egy merőkanállal, és tegye félre, a szalonnazsírból kb. 2 evőkanálnyit a serpenyőben hagyva.

3. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a kockára vágott hagymát és a felaprított fokhagymát, és pároljuk, amíg a hagyma áttetszővé válik. A szalonnazsírban való párolás olyan mély ízt ad, amely igazán feldobja ezt a mártást.

4. Lépés

Vegye lejjebb a hőfokot, adja hozzá a krémsajtot, a cheddar sajtot és a tejfölt. Keverje következetesen, hogy az egészet összekeverje. Szórjon egy csipet sót, borsot és vegyes fűszernövényeket vagy olasz fűszereket a sajtos keverékre, keverje, amíg jól el nem keveredik.

5. Lépés

Most adjuk vissza a ropogós szalonnát a sajtos keverékhez, és keverjük jól össze.

6. Lépés

Öntse ezt a krémes, finom keveréket az üreges kenyérsütőbe. Ne feledje, a kenyérfedőt ne dobja el.

7. Lépés

A megtöltött kobakot tegye egy tepsire, a köréje helyezett, szétszaggatott kenyérdarabokkal együtt. Süssük 15-20 percig, vagy amíg a mártás átmelegszik és a kenyér megpirul.

8. Lépés

Tálalás előtt apróra vágott újhagymával díszítjük. Ez egy kicsit több színt és friss ízt ad a mártásnak, ami szépen ellensúlyozza a mártás krémes, gazdag ízvilágát.

9. Lépés

Élvezze a kobakos kenyérmártást a barátaival vagy a családjával, és hamarabb el fog fogyni, mint gondolná! Tökéletes előétel bármilyen eseményre, a karácsonyi partitól az esti összejövetelig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek