HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/levander-lemonade

Különleges levendula szörp

A levendula szörp egy frissítő és ízletes ital, amelyet nagyszerű hidegen vagy jéggel fogyasztani a meleg nyári napokon. A levendulavirágokból készült szörp kellemesen édeskés, virágos ízzel rendelkezik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 4 evőkanál friss levendulavirágok Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • opcionális: lila vagy kék élelmiszer-színezék Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy közepes méretű lábosban forraljunk fel 1 liter vizet.

2. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük addig, amíg teljesen felolvad.

3. Lépés

Ha a cukor felolvadt, tegyük hozzá a levendula virágokat.

4. Lépés

Fedjük le a lábost, és hagyjuk a virágokat kb. 20 percig ázni a cukros vízben. Szűrjük le a levendulás folyadékot egy tálba, tisztítsuk meg a virágokat és a törmeléket.

5. Lépés

Adjuk hozzá a citrom levét a szörphöz, és keverjük össze alaposan.

6. Lépés

Ha szeretnénk adhatunk hozzá néhány csepp lila vagy kék élelmiszer-színezéket, hogy fokozzuk a szörp színét. Hagyjuk állni, majd tegyük a hűtőbe pár órára. Szűrjük le a hideg levendulapöt újra, hogy eltávolítsuk a citromhéjat vagy esetleges anyagmaradványokat.

7. Lépés

Töltsük üvegekbe a szörpöt, és tároljuk a hűtőben.

8. Lépés

íFogyasztáshoz adjunk hozzá jégkockákat vagy hígítsuk citromos vízzel, ha túl édesnek találjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek