HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/levander-lemonade

Különleges levendula szörp

A levendula szörp egy frissítő és ízletes ital, amelyet nagyszerű hidegen vagy jéggel fogyasztani a meleg nyári napokon. A levendulavirágokból készült szörp kellemesen édeskés, virágos ízzel rendelkezik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 4 evőkanál friss levendulavirágok Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • opcionális: lila vagy kék élelmiszer-színezék Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy közepes méretű lábosban forraljunk fel 1 liter vizet.

2. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük addig, amíg teljesen felolvad.

3. Lépés

Ha a cukor felolvadt, tegyük hozzá a levendula virágokat.

4. Lépés

Fedjük le a lábost, és hagyjuk a virágokat kb. 20 percig ázni a cukros vízben. Szűrjük le a levendulás folyadékot egy tálba, tisztítsuk meg a virágokat és a törmeléket.

5. Lépés

Adjuk hozzá a citrom levét a szörphöz, és keverjük össze alaposan.

6. Lépés

Ha szeretnénk adhatunk hozzá néhány csepp lila vagy kék élelmiszer-színezéket, hogy fokozzuk a szörp színét. Hagyjuk állni, majd tegyük a hűtőbe pár órára. Szűrjük le a hideg levendulapöt újra, hogy eltávolítsuk a citromhéjat vagy esetleges anyagmaradványokat.

7. Lépés

Töltsük üvegekbe a szörpöt, és tároljuk a hűtőben.

8. Lépés

íFogyasztáshoz adjunk hozzá jégkockákat vagy hígítsuk citromos vízzel, ha túl édesnek találjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új