Forrás: https://unsplash.com/s/photos/levander-lemonade
Különleges levendula szörp
A levendula szörp egy frissítő és ízletes ital, amelyet nagyszerű hidegen vagy jéggel fogyasztani a meleg nyári napokon. A levendulavirágokból készült szörp kellemesen édeskés, virágos ízzel rendelkezik.
Hozzávalók
- 1 l víz
- 1 kg cukor
- 4 evőkanál friss levendulavirágok
- 1 citrom leve
- opcionális: lila vagy kék élelmiszer-színezék
Eljárás
Egy közepes méretű lábosban forraljunk fel 1 liter vizet.
Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük addig, amíg teljesen felolvad.
Ha a cukor felolvadt, tegyük hozzá a levendula virágokat.
Fedjük le a lábost, és hagyjuk a virágokat kb. 20 percig ázni a cukros vízben. Szűrjük le a levendulás folyadékot egy tálba, tisztítsuk meg a virágokat és a törmeléket.
Adjuk hozzá a citrom levét a szörphöz, és keverjük össze alaposan.
Ha szeretnénk adhatunk hozzá néhány csepp lila vagy kék élelmiszer-színezéket, hogy fokozzuk a szörp színét. Hagyjuk állni, majd tegyük a hűtőbe pár órára. Szűrjük le a hideg levendulapöt újra, hogy eltávolítsuk a citromhéjat vagy esetleges anyagmaradványokat.
Töltsük üvegekbe a szörpöt, és tároljuk a hűtőben.
íFogyasztáshoz adjunk hozzá jégkockákat vagy hígítsuk citromos vízzel, ha túl édesnek találjuk.