Lágy tojás főzése
A lágy tojás egy egyszerű és tápláló reggeli vagy uzsonna lehetőség. Egy friss és finom kenyérrel szuper választás lehet hét közben vagy akár hétvégén is. Ez a recept segít megalkotni a tökéletesen lágy és krémes tojást.
Hozzávalók
- 4 nagy méretű tojás
- só szerint
- friss kenyér szeletek a tálaláshoz
Eljárás
Tegyük fel egy közepes lábosban vizet forrni közepes lángon.
Amikor a víz felforrt, óvatosan tegyük bele a tojásokat a lábosba. Használjunk egy kanalat, hogy óvatosan belelógassuk őket a forró vízbe.
Főzzük a tojásokat 6-7 percig, hogy a sárgája még folyékony, de a fehér már megdermedt legyen.
Amint elkészültek, óvatosan vegyük ki a tojásokat a forró vízből és tegyük őket az hideg vizes vagy jeges vizes tálba. Hagyjuk őket pár percig hideg vízben pihenni, hogy lehűlhessenek.
Miután a tojások kihűltek, óvatosan húzzuk le a héját és tegyük egy tálba vagy tányérra. Sózzuk és borsozzuk őket ízlés szerint.
Tálaljuk friss kenyér szeletekkel, hogy belemártogathassuk a krémes tojásokat.