HIRDETŐ

Lágy tojás főzése

A lágy tojás egy egyszerű és tápláló reggeli vagy uzsonna lehetőség. Egy friss és finom kenyérrel szuper választás lehet hét közben vagy akár hétvégén is. Ez a recept segít megalkotni a tökéletesen lágy és krémes tojást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 4 nagy méretű tojás Hozzáadott
  • só szerint Hozzáadott
  • friss kenyér szeletek a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Tegyük fel egy közepes lábosban vizet forrni közepes lángon.

2. Lépés

Amikor a víz felforrt, óvatosan tegyük bele a tojásokat a lábosba. Használjunk egy kanalat, hogy óvatosan belelógassuk őket a forró vízbe.

3. Lépés

Főzzük a tojásokat 6-7 percig, hogy a sárgája még folyékony, de a fehér már megdermedt legyen.

4. Lépés

Amint elkészültek, óvatosan vegyük ki a tojásokat a forró vízből és tegyük őket az hideg vizes vagy jeges vizes tálba. Hagyjuk őket pár percig hideg vízben pihenni, hogy lehűlhessenek.

5. Lépés

Miután a tojások kihűltek, óvatosan húzzuk le a héját és tegyük egy tálba vagy tányérra. Sózzuk és borsozzuk őket ízlés szerint.

6. Lépés

Tálaljuk friss kenyér szeletekkel, hogy belemártogathassuk a krémes tojásokat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új