HIRDETŐ

Lágy tojás főzése

A lágy tojás egy egyszerű és tápláló reggeli vagy uzsonna lehetőség. Egy friss és finom kenyérrel szuper választás lehet hét közben vagy akár hétvégén is. Ez a recept segít megalkotni a tökéletesen lágy és krémes tojást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 4 nagy méretű tojás Hozzáadott
  • só szerint Hozzáadott
  • friss kenyér szeletek a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Tegyük fel egy közepes lábosban vizet forrni közepes lángon.

2. Lépés

Amikor a víz felforrt, óvatosan tegyük bele a tojásokat a lábosba. Használjunk egy kanalat, hogy óvatosan belelógassuk őket a forró vízbe.

3. Lépés

Főzzük a tojásokat 6-7 percig, hogy a sárgája még folyékony, de a fehér már megdermedt legyen.

4. Lépés

Amint elkészültek, óvatosan vegyük ki a tojásokat a forró vízből és tegyük őket az hideg vizes vagy jeges vizes tálba. Hagyjuk őket pár percig hideg vízben pihenni, hogy lehűlhessenek.

5. Lépés

Miután a tojások kihűltek, óvatosan húzzuk le a héját és tegyük egy tálba vagy tányérra. Sózzuk és borsozzuk őket ízlés szerint.

6. Lépés

Tálaljuk friss kenyér szeletekkel, hogy belemártogathassuk a krémes tojásokat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek