Forrás: ALLEKO from Getty Images
Lassan sült sertéslapocka
Ez a recept az egyik legtradicionálisabb módszer a sertéshús elkészítésére. A lassú sütés a sütőben lehetőséget ad a húsnak, hogy lágy és ízletes legyen, és gazdag, pikáns ízekkel töltse fel. A hús kiválóan fogyasztható szósszal, krumplipürével vagy grillezett zöldséggel. Ha szeretnél kísérletezni az ízekkel, adj hozzá a hús marinálásához saját ízlésed szerint más fűszereket is.
Hozzávalók
Hús
- 1 darab sertéslapocka
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál őrölt fekete bors
- 3 EK olívaolaj
Mártás
- 1 darab The Onion
- 1 darab sárgarépa
- 1 darab Petrezselyem
- 1 zeller
- 2 darab Paradicsom
- 2 darab Paprika
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 500 ml Húsleves
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 150 fokra, és tisztítsa meg és szárítsa meg a sertéscsülköt.
Dörzsölje be a húst sóval, fűszerekkel és aprított fokhagymával. Ezután forgassa meg a húst olívaolajban.
Helyezze a húst 1 órára fedő nélkül a sütőbe.
Közben készítse elő a zöldséget a mártáshoz. Vágja fel a hagymát, a répát, a petrezselymet, a zellert, a paradicsomot és a paprikát.
Egy óra elteltével vegye ki a húst a sütőből, és adjon hozzá aprított zöldséget és őrölt paprikát. Adj hozzá alaplét is.
Fedje be és tegye vissza a sütőbe 2 órára. Ez alatt az idő alatt néhányszor meglocsolja a húst a húslevessel, hogy ne égjen oda.
Az idő letelte után vegye ki a húst a sütőből. A hús nagyon lágy kell, hogy legyen. Szűrje le a mártást és szolgálja fel a húshoz.