HIRDETŐ
Forrás: alexbai from Getty Images
Lassan sült sertéslapocka
Ez egy sertéslapocka recept, amit lassan sütünk a sütőben. A hosszú folyamatnak köszönhetően a hús lágy és lédús. Ideális recept hétvégi ebédre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 db sertéslapocka
- 2 db fokhagyma
- 1 db The Onion
- 4 l víz
- 2 db babérlevél
- 5 db Egész fűszerek
- Citrom
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
A fokhagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
2. Lépés
Egy közepesen előmelegített serpenyőben minden oldalán megpirítjuk a sertéscsülköt. Ezután áthelyezzük egy tepsibe.
3. Lépés
A serpenyőben, amelyben a sertéslapot sütöttük, pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát és adjunk hozzá babérlevelet, borsot.
4. Lépés
A húst annyira öntsük vízzel a tepsiben, hogy annak felét lefedi, csepegtessük meg a hús tetejét lime lével, majd helyezzük a tepsit 140 °C-ra előmelegített sütőbe.
5. Lépés
A húst 2-3 óráig sütjük. Sütés közben meglocsoljuk a húst a levével.