HIRDETŐ
Lecsós csirke
A lecsós csirke egy egyszerű, mégis ízletes magyaros fogás, mely a nyári hónapokban az egész családnak ideális választás. Az ízek között domináns az édes Paprika és a csirkehús finom íze, melyek tökéletes harmoniát alkotnak egymással.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Csirkefilé
- 2 Közepes fej hagyma
- 2 nagyobb paradicsom
- 3 nagyobb zöldpaprika
- 2 Szál kolbász
- 1 teáskanál édesnemes őrölt paprika
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fehér bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál étolaj
HIRDETŐ
Eljárás
75 perc.
1. Lépés
A hagymát és a fokhagymát aprítsa fel, majd a kolbászt szeletekre vágva együtt pirítsa meg az étolajon.
2. Lépés
Amikor a hagyma és kolbász elkezd pirulni, tegye hozzá a fűszereket és a csirkét, majd pirítsa meg a húst is.
3. Lépés
Adja hozzá a durvára vágott zöldpaprikát és paradicsomot, keverje át, majd öntsen hozzá annyi vizet, amennyi ellepi a hozzávalók felét. Lefedve, kis lángon párolja, amíg a csirke teljesen megpuhul és a zöldségek is szét nem főnek.
4. Lépés
Amikor a csirke megpuhult és a zöldségek szét estek, akkor kész is.