Forrás: Youtube
Lédús répatorta mascarponeval - egészséges sütemény
Megvan a megoldás, hogy csempésszünk az egész család étrendjébe zöldséget. Csak vigyázzatok, mert függőséget okoz olyan finom.
Hozzávalók
Tésztához
- 4 ks tojás
- 220 g cukor
- 300 g sárgarépa
- 150 ml olaj
- 220 g liszt
- 2 tk szódabikarbóna
- 1⁄2 mk só
- 1 tk Fahéj
- 2 tk vaníliakivonat
- 100 g dió pisztácia szeletelt mandula vegyesen
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
Krémhez
- 200 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
- 3 ek cukor
Tetejére
- tört pisztácia
- reszelt narancshéj
Eljárás
A tojásokat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, aztán hozzáöntjük az olajat.
Egytálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, egy kevés sót, a fahéjat és egy kis vaníliát. Apránként belekeverjük a tojásos masszába.
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Megpucoljuk és lereszeljük a répát kislyukú reszelőn, mozsárbam összetörjük a magvakat és ezeket is belekeverjük a tésztába.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát és nagyjából 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A mascarponet habosra keverjük a tejszínnel és a cukorral. Kettévágjuk a kihűlt tésztát és a krém felét a torta lapjai közé kenjük a másik felét pedig a torta tetejére. Diszítésként szórjunk rá tört pisztáciát és reszelt narancshéjat.