HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Lédús répatorta mascarponeval - egészséges sütemény

Megvan a megoldás, hogy csempésszünk az egész család étrendjébe zöldséget. Csak vigyázzatok, mert függőséget okoz olyan finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tésztához

  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 220 g cukor Hozzáadott
  • 300 g sárgarépa Hozzáadott
  • 150 ml olaj Hozzáadott
  • 220 g liszt Hozzáadott
  • 2 tk szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 mk Hozzáadott
  • 1 tk Fahéj Hozzáadott
  • 2 tk vaníliakivonat Hozzáadott
  • 100 g dió pisztácia szeletelt mandula vegyesen Hozzáadott
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez Hozzáadott

Krémhez

  • 200 g mascarpone Hozzáadott
  • 300 ml habtejszín Hozzáadott
  • 3 ek cukor Hozzáadott

Tetejére

  • tört pisztácia Hozzáadott
  • reszelt narancshéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tojásokat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, aztán hozzáöntjük az olajat.

2. Lépés

Egytálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, egy kevés sót, a fahéjat és egy kis vaníliát. Apránként belekeverjük a tojásos masszába.

3. Lépés

180 fokra előmelegítjük a sütőt. Megpucoljuk és lereszeljük a répát kislyukú reszelőn, mozsárbam összetörjük a magvakat és ezeket is belekeverjük a tésztába.

4. Lépés

Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát és nagyjából 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

5. Lépés

A mascarponet habosra keverjük a tejszínnel és a cukorral. Kettévágjuk a kihűlt tésztát és a krém felét a torta lapjai közé kenjük a másik felét pedig a torta tetejére. Diszítésként szórjunk rá tört pisztáciát és reszelt narancshéjat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új