HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: isfara

Linzer tojás nélkül

Egy személyes tipp: többféle lekvárt is használhatunk, így színesebbé és ízletesebbé tehetjük a linzerünket. Nagyon élvezetes a linzer sütése, főleg, ha a család összeült és mindenki segített a szaggatásban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 300 g vaj Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 2 tojássárgája Hozzáadott
  • lekvár (barack, szilva eper Hozzáadott
  • ízlés szerint) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Első sorban vegyük ki a vajat a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletű legyen mire hozzáfogunk a tésztához. Ez fontos lépés, mert a vajas tészta jobban összeáll, ha a vaj nem túl kemény.

2. Lépés

Az összes hozzávalót (a lekvár kivételével) egy tálba tesszük és összegyúrjuk. A porcukor helyett, aki szeretné, reszelt édesítőszert is használhat.

3. Lépés

Gombócot formálunk a tésztából, majd letakarva, hűtőben 30 percig pihentetjük, hogy könnyebben nyújtható legyen.

4. Lépés

A tésztát lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Különböző formájú linzerszaggatóval kiszaggatjuk a süteményeket. Ha nincs linzerszaggatónk, egy pohárral is ki tudjuk szaggatni a formáinkat, a lényeg, hogy a végén két egyforma alakzatunk legyen.

5. Lépés

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kiszaggatott tésztadarabokat, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világos színűre sütjük őket.

6. Lépés

Sütés után hagyjuk kihűlni a süteményeket, mert forrón törékennyé válhatnak és eltörhetnek. Ezután a lekvárt rákenjük az egyik felekre, majd ráhelyezzük a sütemények másik felét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új