HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: isfara

Linzer tojás nélkül

Egy személyes tipp: többféle lekvárt is használhatunk, így színesebbé és ízletesebbé tehetjük a linzerünket. Nagyon élvezetes a linzer sütése, főleg, ha a család összeült és mindenki segített a szaggatásban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 300 g vaj Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 2 tojássárgája Hozzáadott
  • lekvár (barack, szilva eper Hozzáadott
  • ízlés szerint) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Első sorban vegyük ki a vajat a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletű legyen mire hozzáfogunk a tésztához. Ez fontos lépés, mert a vajas tészta jobban összeáll, ha a vaj nem túl kemény.

2. Lépés

Az összes hozzávalót (a lekvár kivételével) egy tálba tesszük és összegyúrjuk. A porcukor helyett, aki szeretné, reszelt édesítőszert is használhat.

3. Lépés

Gombócot formálunk a tésztából, majd letakarva, hűtőben 30 percig pihentetjük, hogy könnyebben nyújtható legyen.

4. Lépés

A tésztát lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Különböző formájú linzerszaggatóval kiszaggatjuk a süteményeket. Ha nincs linzerszaggatónk, egy pohárral is ki tudjuk szaggatni a formáinkat, a lényeg, hogy a végén két egyforma alakzatunk legyen.

5. Lépés

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kiszaggatott tésztadarabokat, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világos színűre sütjük őket.

6. Lépés

Sütés után hagyjuk kihűlni a süteményeket, mert forrón törékennyé válhatnak és eltörhetnek. Ezután a lekvárt rákenjük az egyik felekre, majd ráhelyezzük a sütemények másik felét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek