HIRDETŐ

Forrás: freepik

Macskaszem

A macskaszem sütemények az egyik legjobb választás a hétvégi családi összejövetelekhez. A saját receptemet több száz alkalommal készítettem el már, és mindig nagy sikert arat. Bár egyszerű a hozzávalólista, a végtermék ízletes és nagyszerűen néz ki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 200 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 zacskó vaníliás cukor Hozzáadott
  • lekvár (szilva, barack eper stb.) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A vajat először puhítsuk meg néhány percig szobahőmérsékleten, hogy könnyebben tudjuk keverni.

2. Lépés

Keverjük össze a puha vajat a porcukorral, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tojást, majd keverjük össze a masszát.

4. Lépés

Szitáljuk bele a lisztet, és gyúrjuk össze a masszát. A tészta nem lesz kemény, inkább lágy, de nem baj, ha picit ragad.

5. Lépés

Formázzunk szép kis hengerekre vágott masszából golyókat. A golyókat tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd nyomjunk bele egy kis mélyedést.

6. Lépés

A mélyedésbe kanalazzunk lekvárt, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sok, mert kifolyhat a sütés során.

7. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük a süteményeket 10 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új