Magyar gulyás
Hozzávalók
- 2 db paradicsom
- 500 g marhacomb
- 2 db The Onion
- 3 gerezd fokhagyma
- gulyáskrém
- 4 db apróra vágott pirospaprika
- őrölt fekete bors
- Majoránna
- zúzott kömény
- Só
- 3 EK napraforgóolaj
- paprikapaszta
Eljárás
A húst kockákra vágjuk. A hagymát is apró kockákra vágjuk, fontos, hogy a hús mennyisége megegyezzen a hagyma mennyiségével. Mindkettőt legjobb ugyanabba a tálba vágni :)
A fazékban elég mennyiségű olajat melegítünk, kb. 2-3 evőkanál olajat, majd rajta megpirítjuk a hagymát és hagyjuk megkaramellizálódni, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, a paprikakrémet, édes és erős paprikát. Állandó keverés közben hagyjuk besűrűsödni paprikás-hagyma szószként. Az alapunk kész :)
Hozzáadjuk a húst és 10 percig sütjük, amíg minden oldala megpirul. Adjunk hozzá sót, borsot, köményt és paprikát, keverjük össze, majd öntsünk rá 500 ml vizet. Lefedjük és 60 percig pároljuk.
A marhahúst félig megpároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát. Jól keverjük össze, szükség szerint fűszerezzük és puhára főzzük. Rizzsel vagy gombóccal tálaljuk. A majoránt csak a végén adjuk hozzá. Jó étvágyat