Forrás: facebook
Magyaros kiváló Rakott krumpli
Egy igazi hagyományos, magyaros étel, amely kitűnő választás lehet akár hétköznapi, akár ünnepi asztalra egyaránt. A rakott krumpli tálalható kísérő ételként húsok mellé, de önmagában is kiváló, tartalmas fogás.
Hozzávalók
- 800 g burgonya
- 5 tojás
- 300 g kolbász
- 4 dl tejföl
- 1 nagy fej hagyma
- só
- őrölt bors
- zsír vagy olaj a sütéshez
Eljárás
A burgonyát megmossuk, héjastul feltesszük főni sós vízben. A tojásokat szintén megfőzzük.
Amíg a burgonya és a tojás fő, addig a hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt is, és további pár percig pirítjuk.
Amikor a burgonya és a tojás megfőtt, lecsepegtetjük őket, majd a burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk, a tojást pedig felkarikázzuk.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
Egy tűzálló tálat kikenünk zsírral vagy olajjal, majd elkezdjük rétegezni az alapanyagokat. Először a burgonya kerül a tál aljára, erre jön a kolbászos hagyma, majd a tojás, végül pedig a tejföl. Ezt ismételjük addig, míg az összes alapanyagunk el nem fogy. A legfelső réteg a tejföl legyen.
A tálban lévő alapanyagokat megszórjuk sóval és borssal, majd berakjuk a sütőbe és kb. 60 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni.