HIRDETŐ

Forrás: facebook

Magyaros kiváló Rakott krumpli

Egy igazi hagyományos, magyaros étel, amely kitűnő választás lehet akár hétköznapi, akár ünnepi asztalra egyaránt. A rakott krumpli tálalható kísérő ételként húsok mellé, de önmagában is kiváló, tartalmas fogás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g burgonya Hozzáadott
  • 5 tojás Hozzáadott
  • 300 g kolbász Hozzáadott
  • 4 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt bors Hozzáadott
  • zsír vagy olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A burgonyát megmossuk, héjastul feltesszük főni sós vízben. A tojásokat szintén megfőzzük.

2. Lépés

Amíg a burgonya és a tojás fő, addig a hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt is, és további pár percig pirítjuk.

3. Lépés

Amikor a burgonya és a tojás megfőtt, lecsepegtetjük őket, majd a burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk, a tojást pedig felkarikázzuk.

4. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

5. Lépés

Egy tűzálló tálat kikenünk zsírral vagy olajjal, majd elkezdjük rétegezni az alapanyagokat. Először a burgonya kerül a tál aljára, erre jön a kolbászos hagyma, majd a tojás, végül pedig a tejföl. Ezt ismételjük addig, míg az összes alapanyagunk el nem fogy. A legfelső réteg a tejföl legyen.

6. Lépés

A tálban lévő alapanyagokat megszórjuk sóval és borssal, majd berakjuk a sütőbe és kb. 60 perc alatt aranybarnára sütjük.

7. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új