HIRDETŐ

Forrás: facebook

Magyaros kiváló Rakott krumpli

Egy igazi hagyományos, magyaros étel, amely kitűnő választás lehet akár hétköznapi, akár ünnepi asztalra egyaránt. A rakott krumpli tálalható kísérő ételként húsok mellé, de önmagában is kiváló, tartalmas fogás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g burgonya Hozzáadott
  • 5 tojás Hozzáadott
  • 300 g kolbász Hozzáadott
  • 4 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt bors Hozzáadott
  • zsír vagy olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A burgonyát megmossuk, héjastul feltesszük főni sós vízben. A tojásokat szintén megfőzzük.

2. Lépés

Amíg a burgonya és a tojás fő, addig a hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt is, és további pár percig pirítjuk.

3. Lépés

Amikor a burgonya és a tojás megfőtt, lecsepegtetjük őket, majd a burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk, a tojást pedig felkarikázzuk.

4. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

5. Lépés

Egy tűzálló tálat kikenünk zsírral vagy olajjal, majd elkezdjük rétegezni az alapanyagokat. Először a burgonya kerül a tál aljára, erre jön a kolbászos hagyma, majd a tojás, végül pedig a tejföl. Ezt ismételjük addig, míg az összes alapanyagunk el nem fogy. A legfelső réteg a tejföl legyen.

6. Lépés

A tálban lévő alapanyagokat megszórjuk sóval és borssal, majd berakjuk a sütőbe és kb. 60 perc alatt aranybarnára sütjük.

7. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek