HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Magyaróvári szelet vajjal sült karfiollal
Nem egy bonyolult étel, ami azonban laktató és szaftos. Garantált kedvenc lesz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 4 Slice sertéskaraj
- 1 Fej hagyma
- só bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg csiperkegomba
- 4 Slice főtt sonka
- 4 Slice óvári sajt
Köret
- 1 Fej karfiol
- só bors
- 10 dkg olvasztott vaj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A karfiolt feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk meglocsoljuk olvasztott vajjal és 185 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
2. Lépés
A sertéskaraj szeleteket sózzuk, borsozzuk, a hagymákat és a gombát felszeleteljük.
3. Lépés
A karajt forró serpenyőben, vajon 1-1 percig megpirítjuk mindkét oldalán, majd kivesszük a serpenyőből.
4. Lépés
A serpenyőbe beleszórjuk a hagymát és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát. Ezután 4-5 percig pirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk.
5. Lépés
A karfiolokat kivesszük a sütőből, mellé rakjuk a karaj szeleteket, rá helyezve a sonkát, gombát és a sajtot, majd 3-4 percre visszatesszük a sütőbe, ameddig a sajt meg nem olvad.