HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Magyaróvári szelet vajjal sült karfiollal

Nem egy bonyolult étel, ami azonban laktató és szaftos. Garantált kedvenc lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 4 Slice sertéskaraj Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 20 dkg csiperkegomba Hozzáadott
  • 4 Slice főtt sonka Hozzáadott
  • 4 Slice óvári sajt Hozzáadott

Köret

  • 1 Fej karfiol Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 10 dkg olvasztott vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A karfiolt feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk meglocsoljuk olvasztott vajjal és 185 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

2. Lépés

A sertéskaraj szeleteket sózzuk, borsozzuk, a hagymákat és a gombát felszeleteljük.

3. Lépés

A karajt forró serpenyőben, vajon 1-1 percig megpirítjuk mindkét oldalán, majd kivesszük a serpenyőből.

4. Lépés

A serpenyőbe beleszórjuk a hagymát és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát. Ezután 4-5 percig pirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk.

5. Lépés

A karfiolokat kivesszük a sütőből, mellé rakjuk a karaj szeleteket, rá helyezve a sonkát, gombát és a sajtot, majd 3-4 percre visszatesszük a sütőbe, ameddig a sajt meg nem olvad.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új