HIRDETŐ

Forrás: canva

Malacsült ropogósan

Ezt a receptet az édesanyámtól tanultam, számos alkalommal elkészítettem már a családom és barátaim számára. A szaftos, húsos belső és a ropogós külső tökéletes harmóniában van, és egyszerűen ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg malaccomb vagy malackaraj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors az ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 1 ks sör Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Először is, a húst alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. Fontos, hogy a hús száraz legyen a sütéshez, hiszen így érhetjük el a legtökéletesebb ropogósra sült bőrt.

2. Lépés

Ezután a fokhagymát tisztítsuk meg, és dörzsöljük bele a húsba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

Egy tepsit kenjünk ki zsírral, majd helyezzük bele a húst, és öntsük rá a sört. Az állandó nedvességnek köszönhetően a hús belül szaftos marad. Sütőben kb 2.5-3 órát sütjük, amíg a bőr szépen megpirul és ropogósra sül.

4. Lépés

Általában minden 15 percben egyszer megnézem, és ha szükséges, meglocsolom a sültet a levével, hogy ne száradjon ki.

5. Lépés

A malacsültet végül szeleteljük fel, majd tálaljuk a hozzáillő körettel, mint például sült burgonya és savanyúság.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek