Forrás: canva
Malacsült ropogósan
Ezt a receptet az édesanyámtól tanultam, számos alkalommal elkészítettem már a családom és barátaim számára. A szaftos, húsos belső és a ropogós külső tökéletes harmóniában van, és egyszerűen ellenállhatatlan.
Hozzávalók
- 1 kg malaccomb vagy malackaraj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors az ízlés szerint
- 2 evőkanál zsír
- 1 ks sör
Eljárás
Először is, a húst alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. Fontos, hogy a hús száraz legyen a sütéshez, hiszen így érhetjük el a legtökéletesebb ropogósra sült bőrt.
Ezután a fokhagymát tisztítsuk meg, és dörzsöljük bele a húsba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy tepsit kenjünk ki zsírral, majd helyezzük bele a húst, és öntsük rá a sört. Az állandó nedvességnek köszönhetően a hús belül szaftos marad. Sütőben kb 2.5-3 órát sütjük, amíg a bőr szépen megpirul és ropogósra sül.
Általában minden 15 percben egyszer megnézem, és ha szükséges, meglocsolom a sültet a levével, hogy ne száradjon ki.
A malacsültet végül szeleteljük fel, majd tálaljuk a hozzáillő körettel, mint például sült burgonya és savanyúság.