HIRDETŐ

Forrás: canva

Malacsült ropogósan

Ezt a receptet az édesanyámtól tanultam, számos alkalommal elkészítettem már a családom és barátaim számára. A szaftos, húsos belső és a ropogós külső tökéletes harmóniában van, és egyszerűen ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg malaccomb vagy malackaraj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors az ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 1 ks sör Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Először is, a húst alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. Fontos, hogy a hús száraz legyen a sütéshez, hiszen így érhetjük el a legtökéletesebb ropogósra sült bőrt.

2. Lépés

Ezután a fokhagymát tisztítsuk meg, és dörzsöljük bele a húsba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

Egy tepsit kenjünk ki zsírral, majd helyezzük bele a húst, és öntsük rá a sört. Az állandó nedvességnek köszönhetően a hús belül szaftos marad. Sütőben kb 2.5-3 órát sütjük, amíg a bőr szépen megpirul és ropogósra sül.

4. Lépés

Általában minden 15 percben egyszer megnézem, és ha szükséges, meglocsolom a sültet a levével, hogy ne száradjon ki.

5. Lépés

A malacsültet végül szeleteljük fel, majd tálaljuk a hozzáillő körettel, mint például sült burgonya és savanyúság.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új