HIRDETŐ

Forrás: SMarina from Getty Images

Mandulás karácsonyi sütemény

A hagyományosan karácsonykor sütött fahéjas mandulás karácsonyi sütemény receptje.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
40
  • 500 g Hámozatlan mandula Hozzáadott
  • 300 g porcukor Hozzáadott
  • 2 darab Tojásfehérje Hozzáadott
  • 2 TK méz Hozzáadott
  • 1 TK őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 TK citromhéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Daráljuk le a mandulát, és adjuk hozzá a porcukrot, a tojásfehérjét, a mézet, a fahéjat és a citromhéjat. Készítsünk tésztát.

2. Lépés

A tésztát lisztezett deszkán, fóliával letakarva nyújtsuk ki, és formáljunk belőle csillagokat.

3. Lépés

Helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsibe.

4. Lépés

A mandulás karácsonyi süteményeket 130°C-on kb. 10 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új