HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/khDsFwvkD5QafzmzYhgI/4100ccf9e7198f7ba569ce9ff084be.jpeg)
Forrás: SMarina from Getty Images
Mandulás karácsonyi sütemény
A hagyományosan karácsonykor sütött fahéjas mandulás karácsonyi sütemény receptje.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
40
- 500 g Hámozatlan mandula
- 300 g porcukor
- 2 darab Tojásfehérje
- 2 TK méz
- 1 TK őrölt fahéj
- 1 TK citromhéj
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Daráljuk le a mandulát, és adjuk hozzá a porcukrot, a tojásfehérjét, a mézet, a fahéjat és a citromhéjat. Készítsünk tésztát.
2. Lépés
A tésztát lisztezett deszkán, fóliával letakarva nyújtsuk ki, és formáljunk belőle csillagokat.
3. Lépés
Helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
4. Lépés
A mandulás karácsonyi süteményeket 130°C-on kb. 10 percig sütjük.